Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Aluminium lassen Themadag – VLOG

Regelmatig organiseren wij Themadagen, dit keer hielden we een themadag over het lassen van aluminium. Zowel MIG als TIG lassen van dik en dun aluminium plaat materiaal, maar ook buizen zoals bijvoorbeeld fietsframes, reparaties aan motorblokken en radiatoren en meer! Daarnaast lieten we ook de mogelijkheden zien van het voor-, en na behandelen van aluminium en het solderen van aluminium. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van onze toekomstige themadagen!

themadag aluminium lassen

Wat was er te doen op deze themadag over aluminium lassen?

De themadag over aluminium lassen werd wel heel druk bezocht. Zo blijkt wel weer dat aluminium lassen enorm leeft in de lastechniek. Deze dag bekeken we de verschillende mogelijkheden voor het lassen van dik en dun aluminium en lieten het één en ander zien in de praktijk.

Waarom een themadag over aluminium lassen?

Het idee van deze themadag kwam voort uit een vraagstuk van één van onze klanten, over het lassen van aluminium reclameletters. Zoals in ons eerder geschreven artikel terug te lezen is, kwam er een vraag binnen over hoe er het beste kon worden gelast met dunne platen van aluminium. Het gevaar in het lassen van dun aluminium, zit het hem in de warmte die vrij komt en er voor kan zorgen dat de platen gaan vervormen. Na verschillende onderzoeken, hebben we deze klant perfect kunnen helpen. En deze kennis wilden wij graag overdragen. Maar we willen meer vertellen over het aluminium lassen en dit was allemaal te horen en te zien op onze themadag!

Lincoln Electric op onze themadag

Samen met Lincoln Electric lieten we de mogelijkheden zien bij het aluminium MIG lassen en het aluminium TIG lassen. Zowel qua lasapparaten als qua lasdraad. Zo heeft Lincoln Electric de SuperGlaze die perfect werkt bij het aluminium lassen.

Aluminium lassen - dun plaat materiaal
aluminium hardsolderen

Castolin op onze themadag

Castolin was er ook om het één en ander te vertellen en te laten zien van het hardsolderen van aluminium. Er wordt vaak gedacht het onmogelijk is om een stevige las te leggen met het solderen. Maar met de juiste middelen liet Castolin zien dat het echt mogelijk is. Met tangen werd er met man en macht getest of de las niet zou loslaten of breken. Het materiaal verboog wel van al deze testen, maar de las bleef stevig op zijn plek zitten.

Klingspor op onze themadag

Ook Klingspor was aanwezig op deze leerzame dag. Klingspor liet zijn ruime assortiment zien aan finishing schijven, lamelleschijven en meer materiaal zien dat je kunt gebruiken bij het voor en het na behandelen van het aluminium.

Handige linkjes naar aanleiding van deze interessante dag

We hebben een aantal linken voor jullie om nog eens rustig terug te lezen hoe bepaalde zaken in elkaar staken.

Besproken producten

Daarnaast hebben we gesproken over een aantal producten voor bij het aluminium lassen. Deze zullen we ook nog eens opsommen en de daarbij behorende linkjes delen.

Hulp of advies nodig bij het aluminium lassen?

Neem contact met ons op!

Relevante producen

speedtec 320CP bij aluminium lassen

Lincoln Speedtec 320CP

Multiproces met Puls mode
Bekijk in de webshop
lasdraad aluminium

Aluminium lasdraad

Lincoln electric Superglaze
Bekijk in de webshop
Klingspor voor en na behandeling van laswerkzaamheden

Klingspor

Voor en na behandeling
Bekijk in de webshop
castolin aluminium lassen

Castolin

Het complete assortiment
Bekijk in de webshop