Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Autogeen gereedschap van kwaliteit

Er is zoveel te vinden op het gebied van autogeen gereedschap. Het aanbod qua merken is groot, maar er zijn ook imitaties. Je ziet verschil in prijzen, maar zeker ook in kwaliteit. We gaan in dit artikel eens kijken waar je op moet letten.

autogeen brander van Star en Gloor

Gereedschap voor autogeen lassen kopen

Autogeen gereedschap kopen is lastig als je niet weet waar je op moet letten. We krijgen deze vraag dan ook regelmatig. Men weet vaak alleen dat ze een snijbrander nodig hebben, of enkel een heetstoker. Maar welk setje is dan het beste? Goed gereedschap is immers het halve werk! En we weten dat er aardig wat kwaliteitsverschillen zijn in de lastechniek.

Problemen autogeen gereedschap

Ongeacht de kwaliteit van het autogeen gereedschap, wanneer het nieuw is werkt het vaak nog wel goed. De echte problemen meestal pas wanneer er slijtage ontstaat en de verschillende onderdelen niet meer zo goed passen. We zien zelfs dat handbranders nog gewoon wordt gebruikt terwijl de vlam er aan de zijkant van de snijpit uit komt. Het argument is dan vaak “We kijken straks wel wat het is, de klus moet eerst klaar!”. En wanneer de klus dan is afgerond wordt het autogeen gereedschap gewoon vergeten. En hier kunnen gevaarlijke situaties door ontstaan.

Bekende merken autogeen gereedschap

Naast de bekende merken als Messer, Gloor, Harris en vele anderen, zijn er ook veel imitaties van deze merken op de markt. “Passend op…” of “Gelijkwaardig als…”. Ook hier zijn echt goede voorbeelden van goed werkend gereedschap maar helaas ook die gevaarlijke situaties veroorzaken.

Verschil in autogeen gereedschap

We kijken naar de verschillen van twee van onze huismerken: Gloor Liliput en Messer Star:

Let hierbij op de verschillen in de aansluitingen. Zo heeft Messer gekozen voor O-ring afdichtingen en Chloor heeft conische afdichtingen. Beide systemen sluiten goed af, maar op elkaar past het nooit! Wanneer je kiest voor een systeem is het verstandig om hier bij te blijven binnen een afdeling. Anders levert dit gevaarlijke situaties op.

autogeen slijtonderdelen

Zorg voor goed autogeen gereedschap!

Naast dat je goed materiaal aanschaft, is het ook belangrijk om het goed te onderhouden. Vervang tijdig de verschillende slijtonderdelen. Kijk eens kritisch naar je brander en laat het zo nodig door ons keuren, of bekijk het assortiment van autogeen branders op onze webshop.

Meer informatie over onze autogeen branders?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Relevante producten

Messer Star autogeen brander

Handgreep Star 2020

Messer | Cutting Systems
Bekijk in de webshop
las snij kit liliput Gloor

Las- & Snijkist

Gloor Lilliput
Bekijk in de webshop
Stablecut mechanische begeleiding handsbijbrander

StableCut

Handsnijbrandwagen
Bekijk in de webshop
Autogeen lasset acetyleen

Autogeen Lasset & Snijset

Complete set
Bekijk in de webshop