Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Branders en Gassen

De juiste branders bij de juiste gassoort vinden, lijkt zo van zelf sprekend. In de praktijk blijkt dit onderdeel vaak toch een stuk lastiger! Daarom kijken we samen naar waar je allemaal op moet letten.

Verschillende branders

In het artikel van vorige week hebben we het gehad over de verschillende aansluitingen van gascilinders. Dit geldt ook voor de branders in de autogeen techniek. Er is een breed aanbod in verschillende merken, maar ook origineel en imitatie. Als je geluk hebt sluit het allemaal goed aan, maar het gevaar is dat het niet goed werkt of juist onveilig is.

Brander terugslag 

In fabrieken is regelmatig te horen over brander terugslag, zo vaak zelfs dat men het eigenlijk al normaal vindt. Maar het zou juist niet mogen gebeuren. Iedere terugslag is een explosie en dat hoort niet! Om dit te voorkomen is de juiste afstelling en de juiste procedure van het ontsteken en uitblazen van de vlam belangrijk. Het is bij de branders bovendien van belang dat de injecteur afgestemd is op het gassoort en de hoeveelheid gas.

Grote branders, kleine branders

Wanneer je bij grote branders 1 fles gas gebruikt, loop je het risico dat de flessen en het equipment bevriest. Wanneer dit gebeurt, kan dat weer zorgen voor gestagneerde gastoevoer. Ook de diameter van de leidingen en slangen zijn belangrijk voor voldoende gasdoorvoer.

Autogeen in verschillende werkvelden

Autogeen gereedschap voor goudsmederijen hebben andere injecteurs en gasdoorvoeren dan autogeen gereedschap voor de scheepsbouw. Wanneer je er goed over nadenkt, snap je ook dat je met een heetstoker van de goudsmit geen boegschroef kunt demonteren. Zo hebben we natuurlijk verschillende lijnen binnen ieder merk.

Advies en informatie over de aanschaf

Verstandig is om eerst te bepalen wat je gaat doen alvorens een gebruikt setje op marktplaats te kopen. Want uiteindelijk betaal je dan de hoofdprijs. Zorg ervoor dat je voor de aanschaf altijd goed advies inwint en dat je weet welke aansluitingen en producten je nodig hebt. Voor advies over de aanschaf van één van onze branders, kunt u altijd contact met ons opnemen.