Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Heetstoken met acetyleen en zuurstof

We hebben het al eens eerder gehad over voorverwarmen met propaan. Maar in dit artikel willen we vooral eens kijken naar de invloed van temperatuur bij het heetstoken met acetyleen en zuurstof.

Heetstoken met acetyleen

voorverwarmen met Propaan

We gaan vandaag eens kijken naar de invloed van temperatuur bij het gebruik van Acetyleen en zuurstof. Lees eventueel het artikel ook eens terug over Voorwarmen met propaan voor en nadelen van 28 september 2016.

Heetstoken met Acetyleen

Acetyleen is een brandbaar gas met een hoge vlamtemperatuur, in combinatie met zuurstof kan dat wel oplopen tot 3160 graden Celcius. Maar wanneer kiezen we nu precies voor dit gas? Vooral als ons werkstuk snel plaatselijk verhit moet worden, je kunt hierbij denken aan het heetstoken van lagers en assen om iets los te krijgen, of voor het monteren van onderdelen.

Heetstoken met het Verkeerde gas

Ook bij het vervormen en doorstrekken met een strekbrander gebruiken we bij voorkeur acetyleen boven propaan. Propaan/zuurstof heeft een vlamtemperatuur van 2750 graden Celcius, het verschil aan ruim 350 graden Celcius maakt echt het verschil! Gaan we rekken en  strekken dan krijgen we maar 1 kans dus moet het goed gebeuren. Het gebeurt dan ook vaak dat het mis gaat door het gebruik van de verkeerde branders en het verkeerde gas.

Vakmanschap

Het moge duidelijk zijn dat vakmanschap een combinatie is van kennis en het juiste goede gereedschap. Door kennis te delen kun je goed vakmanschap leren. Test gerust de verschillende gassen en je zult versteld staan van de mogelijkheden! Door het maken van proeven breng je jezelf naar een hoger niveau, daarnaast is het nog leuk ook!

Acetyleen een gevaarlijk goedje

Meer weten over heetstoken en de verschillende gassen?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Autogeen lasset acetyleen

Las en Snijset

Een complete set
Bekijk in de webshop
meervlams-heetstoker-acetyleen

Meervlamsheetstoker

Messer Star Acetyleen
Bekijk in de webshop
vlamdover acetyleen

Vlamdover DGN

Acetyleen en zuurstof
Bekijk in de webshop
Aansluitpunten gasflessen

Aansluitpunten

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop