Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Hoe kun je leidingwerk testen en controleren?

Leidingwerken testen en controleren kun je ook heel goed zelf doen. Daarom geven we in dit artikel een handleiding over hoe het moet en waar je op moet letten bij het testen.

leidingwerk

De eerste stap bij testen en controleren

Het kan zijn dat je het vermoeden hebt dat er ergens een lekkage zit, maar misschien wil je gewoon graag periodiek controleren of er geen lekkages zijn. Wanneer dit zo is, dan ben je al heel erg goed bezig en is de eerste stap gezet!

Visuele controle leidingwerk

Wanneer deze eerste stap is gezet, ga je na waar het leidingwerk precies loopt en controleer je het leidingwerk als eerst visueel: alle leidingen, koppelingen en afname punten vanaf de hoofd aanvoer. Bij beschadigingen dient u de beschadigde onderdelen te vervangen. Bij twijfel en op plaatsen waar koppelingen zitten kunt u deze inspuiten met lekvinder. Hiermee kun je vrij snel een kleine lekkage opsporen en kan de lekkage worden opgelost.

Leidingwerk onder druk

Wanneer we de visuele inspectie hebben uitgevoerd en alle problemen hebben opgelost, kun je het leidingwerk onder druk zetten. Wanneer je nu alle eindafsluiters dicht zet en de hoofdafsluiter ook dan staat het systeem op druk zonder toevoer vanuit de hoofdaanvoer. Als de druk 7 bar is en deze is na een bepaalde tijd nog steeds 7 bar, dan kun je er van uitgaan dat er geen lekkage meer in het systeem zit.

Gaslek inspectiespray

De gaslek inspectiespray is een handig hulpmiddel om zelf lekkages op te sporen. Naast het controleren van het leidingwerk is het ook belangrijk om de slangen te controleren en de installatie te keuren. Hierover hebben we eerder al eens geschreven. Voor vragen en hulp bij deze zaken kunt u bij ons terecht. Onze monteurs helpen u graag verder in het perfectioneren van uw gas distributie systeem.

Leidingwerk onderhouden

Meer informatie over het laten onderhouden, repareren of keuren van leidingwerk voor een gasinstallatie?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

reduceerventielen voor leidingwerk

Reduceerventiel

Voor leidingwerk
Bekijk in de webshop
Aansluitpunten gasflessen

Aansluitpunt gascilinders

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop
gasslangen

Gasslangen

Verschillende gassen
bekijk in de webshop
Muurbeugel voor leidingwerk

Muurbalk

Gascilinders
Bekijk in de webshop