Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

5 belangrijke vragen beantwoord over de Weldcloud

Weldcloud is een software systeem dat tijdens het lassen alle gegevens opslaat in een database. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lasprocessen worden geanalyseerd om vervolgens te kunnen optimaliseren.

1. Welke gegevens worden er opgeslagen in de ESAB Weldcloud?

ESAB lasapparatuur van de laatste jaren kan worden aangesloten op de Weldcloud. Er is dan ook een machineregistratie bij te houden in de Weldcloud, bekijk welke lasapparatuur zijn en waar ze zich bevinden. Dit kan zelfs voor machines die zich internationaal bevinden.

Elke laag die gelast wordt bevat een scala aan bruikbare informatie die allen worden opgeslagen in de Weldcloud. Van iedere las is er verschillende data terug te vinden als; Welk lasapparaat is gebruikt,  wat het lasschema, hoe lang heeft de las geduurd, met hoeveel ampère, voltage en Kw is er gelast?

2. Wat kun je met deze gegevens uit de Weldcloud?

De Weldcloud is vooral handig omdat het de processen inzichtelijk maakt. Als de productiviteit te laag ligt, kan er in de Weldcloud geanalyseerd worden wat het grootste probleem is in het proces. Zodoende kan er worden bijgestuurd en bijgesteld tot de productiviteit optimaal is. Dit geldt natuurlijk ook voor andere optimalisaties, zoals lasfouten, verbruik lasdraad, etc.

Het mooie aan dit systeem is dat de communicatie twee richtingen op werkt. Het lasapparaat stuurt zijn gegevens door aan de Weldcloud, maar vanuit deze software kun je ook gegevens sturen naar het lasapparaat. Zo kun je nieuwe parameters aan het lasapparaat meegeven.

Niet alleen als lasser of werkvoorbereider heb je de voordelen van de Weldcloud, ook voor de technische dienst is dit een belangrijk systeem. De storingen worden automatisch doorgegeven, de technische dienst is daardoor direct op de hoogte en weet waar hij het probleem ongeveer zoeken moet.

Tenslotte kunnen de lasexperts allerlei testen draaien met de Weldcloud. Wanneer de juiste parameters zijn gevonden, is het door middel van de Weldcloud heel eenvoudig om deze naar alle machines in de werkplaats door te sturen. Dit bespaart heel veel tijd!

3. Word ik als Lasser in de gaten gehouden?

Bij een van de Lasgala’s georganiseerd door Lastraga/Cryogas, kwam er geheel terecht de vraag of je als lasser nu in de gaten werd gehouden. De vraag is begrijpelijk, in theorie kan dat natuurlijk ook. Maar dit is niet waar deze sofware voor ontwikkeld is. Het is er juist om alle processen te verbeteren en te optimaliseren, hier leert iedereen binnen het bedrijf van. En dat laatste is het belangrijkste doel!

4. Het is digitaal, dus hoe veilig zijn de gegevens?

Het is heel handig dat de Weldcloud vanuit iedere werkplek, binnen het bedrijf, maar ook onderweg en zelfs internationaal te benaderen is. Maar wanneer iets online werkt, is ook veiligheid een belangrijk onderdeel. Maar alle gegevens worden in een vergrendeld systeem verwerkt, waardoor het veilig en vertrouwelijk kan worden verstuurd.

5. Hoe kom je aan de ESAB Weldcloud?

Wanneer je al in het bezit bent van ESAB lasapparaten, dan zijn er speciale oplossingen waarmee je direct aan de slag kunt met de Weldcloud. Binnen enkele uren kun je al bezig zijn met de Weldcloud, ook worden er trainingen gegeven voor de software.

Doordat het systeem een gebruiksvriendelijke interface heeft, is het besturen hiervan vrij eenvoudig. Dit kan gewoon vanuit huis, kantoor of in de auto. Met de laptop, tablet of zelfs met de mobiele telefoon!

Vraag snel inloggegevens aan om met de Weldcloud te beginnen. Of wil je eens bespreken wat de Weldcloud voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op met uw lasspecialist!