Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Automatische lastoortsen

Automatische lastoortsen, of wel machine toortsen, zijn een belangrijk onderdeel bij de lasautomatisering. Automatische lastoortsen zijn er voor het MIG en voor het TIG lasproces.

automatische lastoorts

Toepassing automatische lastoortsen

Automatische lastoortsen worden vaak toegepast wanneer er sprake is van een hoge productiviteit. Ook worden automartsiche lastoortsen ingezet wanneer er veel van dezelfde producten gelast moeten worden, of wanneer nauwkeurigheid vereist is. Bij het lassen in bepaalde hoeken of wanneer de hoek moeilijk bereikbaar is. Voor dit laatste geval kunnen we ook speciaal aangepastev automaten lastoortsen worden ingezet.

Automatische lastoorten en hulpmiddelen

Automatische lastoortsen kunnen zowel voor het Tig als voor het Mig lasproces worden gebruikt. Deze lastootsen zijn uitgevoerd met verschillende belasting, lucht of vloeistof gekoeld. De automatische lastoortsen worden vaak besteld in combinatie met een lasautomaat. Dit kan een vrij eenvoudig systeem zijn zoals een wagentje, of via een systeem op rails of strip. Wanneer je gaat werken met een lasrobot, worden er speciale ROBO lastoortsen met afkoppelbare wissel voorstukken ingezet. Lasrobots worden veel gezien in de automotive industrie, maar ook voor Tig lasprocessen worden automaten Tigtoortsen veelvuldig toegepast.

Wanneer gebruik je een automatische lastoorts?

Een standaard lastoorts kan niet altijd de juiste lasnaad leggen. In deze situaties wordt er gebruikt gemaakt van speciaal uitgevoerde automaten toortsen. Deze lastoortsen worden vaak wel uitgevoerd met de standaard slijtdelen. “Standaard” toortsen worden vaak al geleverd met voorstukken die recht, gebogen of afkoppelbaar zijn.

Lasautomatisering

In samenwerking met onze leverancier Binzel, kunnen we bijna voor elke situatie en toepassing de juiste Automaten-/ ROBO toorts hiervoor inzetten. Andere toepassingen van lasautomatisering zijn o.a. het Tig kouddraad aanvoersysteem en het orbitaal Tig lasproces, maar deze processen vallen buiten dit blog.

Meer weten over lasrobots en automatisering?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer MIG/MAG

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop
Slijtonderdelen koffer tig lassen

Slijtonderdelen koffer TIG

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop
Lasdraad robotlassen

ESAB OK Tubrod 14.13

Robot lassen
Bekijk in de webshop
Lasdraad 12.51

ESAB OK Autrod 12.51

Verkoperd staal lasdraad
Bekijk in de webshop