Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Automatisering in de lastechniek

In onze artikelen adviseren we veel over wat er gedaan kan worden om kosten te besparen, welke producten we op de juiste plaats in moeten zetten, hoe moeten we iets toepassen. We delen kennis om elkaar verder te helpen. We analyseren voorbeelden uit de praktijk en daar kunnen anderen weer van leren. Echter willen wij vandaag eens wat vertellen over onze eigen automatiseringsproces, om zo eens te kijken wat daar van te leren valt.

Online bestellen

Automatisering in praktijk

In 2013 zijn we begonnen met het inrichten van een webshop, hier liepen we tegen veel weerstand aan.  Men was bang dat de persoonlijke benadering minder zou worden, met het risico dat producten verkeerd ingezet zouden kunnen gaan worden. Prijs zou nog meer leidend worden, terwijl wij weten dat kwaliteit juist voor minder kosten zorgt. Ondanks deze nadelen hebben wij dit traject opgestart.

Automatisering: Een proces van testen, aanpassen, testen en aanpassen

Dankzij de goede begeleiding en inventarisatie waren de huidige gebruikers erg enthousiast na een half jaar. Met het verdere uitbouwen van de mogelijkheden en het optimaliseren van het gebruikerservaring is het aantal gebruikers nog meer gegroeid. Het verbeteren en optimaliseren is een continue leerproces dat tot stand komt door te blijven evalueren, testen, meten en aanpassen. En dit een aantal keer te herhalen om tot een steeds betere kwaliteit te komen. Door de gebruikers van onze webshop te vragen om mee te denken en wensen kenbaar te maken zien we een nog klantvriendelijke systeem ontstaan. Samen bouwen we aan een geautomatiseerd bestel en levering proces van onze producten en diensten.

Kennis delen

Onze blogs zijn mede ontstaan door goede samenwerking en de noodzaak om kennis te delen. Steeds hebben wij met onze partners sparring momenten om te kijken waar we dit netwerk kunnen versterken waardoor meer mensen hier gebruik van kunnen maken. Hierdoor gaat de servicegraad naar een hoger niveau wat weer leidt tot een betere doorstroming in de productie, een sneller proces en met minder.

Wat heeft automatisering ons gebracht?

Ook draagt dit continue bij aan ons milieu beleidsplan en betere arbeid omstandigheden voor alle gebruikers. Een dikke 10 bij een proces wat bij aanvang nog geen slagingskans had van 50%. Zo zie je dat echt alles mogelijk is als iedereen er zich voor inzet. Blijf ons uitdagen door mee te denken of zoals sommige zeggen Omdenken. Ons contact met onze klanten is sinds de komst van de webshop enkel nog beter en sterker geworden!

Beginnen met automatisering

Ook eens brainstormen over wat automatisering zou kunnen betekenen binnen uw bedrijf? Neem dan gerust eens contact met ons op of stel specifiek uw vragen!

handboek voor de lasser

Brainstormen over wat automatisering zou kunnen betekenen binnen uw bedrijf?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

handboek voor de lasser

Handboek voor de Lasser

Gedrukt boekwerk
Bekijk in de webshop
Lasdraad robotlassen

ESAB OK Tubrod 14.13

Robot lassen
Bekijk in de webshop
lasmanipulatoren

Lasmanipulatoren

Verschillende types
Bekijk in de webshop
Plymovent afzuigging

Afzuigarmen

Plymovent
Bekijk in de webshop