Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

De industriële revolutie in de metaaltechniek

De wereld verandert snel, internet wordt steeds belangrijker, we communiceren met elkaar op afstand en we houden de economie massaal draaiend vanaf onze mobiele telefoon. Een belangrijke ontwikkeling om op in te spelen als bedrijf. Verschillende branche verenigingen en organisaties als FME, TNO, Nederland ICT, VNO-NCW en zelfs het ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel hebben de handen in één geslagen om Nederland mee te laten in deze Smart Industry 4.0.

Door deze samenwerking kunnen we komen tot nieuwe productietechnologieën en digitalisering van bedrijven en netwerken. Bovendien wordt de levenscyclus van processen, producten of diensten steeds korter. Er zijn binnen de metaaltechniek verschillende processen waarin we langzaam aan deze ontwikkeling gaan terugvinden. Software systemen die communiceren met machines binnen je eigen machinepark, waardoor machines overal ter wereld te bereiken zijn, maar ook waarmee het eenvoudiger maakt om productieprocessen te evalueren en te optimaliseren. Een voorbeeld van zo’n systeem is de ESAB Weldcloud waar we vorige week over schreven. Maar ook de opkomst van 3D metaal printen en scannen zal een revolutionaire invloed hebben op de metaalwereld. Beiden zeer belangrijke punten om nu al over na te denken en te kijken hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het verbeteren van je productieproces in kwaliteit en doorlooptijd.

Smart Industrie is niet alleen goed voor een verbeterde proces, wanneer al deze processen geoptimaliseerd zijn is het ook beter voor het milieu. Je kunt je voorstellen dat wanneer het productieproces geoptimaliseerd is, er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. Zodoende zijn we dus niet alleen aan onszelf verplicht om mee te doen aan de industriële revolutie, we zijn het ook aan onze kinderen verplicht!