Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Kleine lasautomaten

Wanneer we het hebben over automatisering in de lastechniek, dan denken we al snel aan lasrobots. Maar voor een lasrobot hebben we te maken met hele grote investeringen! Maar er zijn ook kleinere stapjes naar automatisering. We gaan vandaag eens kijken naar kleine lasautomaten.

migytrac lasautomaat

Wat is een lasautomaat?

Een lasautomaat kan de capaciteit in het bedrijf vergroten, waar een automaat aan het werk is, zijn er handen vrij om andere taken op te pakken. Hoewel het wel belangrijk blijft om toezicht te houden. Met een lasautomaat plaats je een MIG/MAG lastoorts in de automaat, een soort tractor die zelf over het werkstuk beweegt.

Waarom een lasautomaat?

Een reden om een lasautomaat aan te schaffen is om de capaciteit te vergroten, daarnaast werkt een lasautomaat precies, nauwkeurig en netjes. Dus met de juiste voorbereidingen, de juiste lasdraad en de juiste materialen kun je hiermee de kans op lasfouten verkleinen. Door het gebruik van een lasautomaat kun je met een kleine investering de eerste stappen maken richting automatisering.

Welke mogelijkheden zijn er voor lasautomaten?

De meeste automaten lassen horizontaal, maar een lasautomaat met een magneet kan zelfs verticaal of op zijn kop lassen, dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij buizen, containers of staalconstructies. Wanneer een lasautomaat 4wiel aangedreven is, kan er ook worden gelast met een hoek tot vaak wel 45 graden. Ze zijn er in verschillende formaten, voor verschillende werkzaamheden van het zware laswerk, tot het lichtere laswerk.

Meer weten over kleine lasautomaten?

Neem dan contact met ons op!

Relvante producten

lasmanipulator-100kg-rotatie

Lasmanipulator

SPS Power 76
Bekijk in de webshop
lasmanipulator-50kg

Lasmanipulator

Robustus ROB 50
Bekijk in de webshop
lasmanipulator-70kg

Lasmanipulator

Robustus ROB 70
Bekijk in de webshop
lasmanipulator-100kg

Lasmanipulator

Robustus ROB POWER 66
Bekijk in de webshop