Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Robot onderhouden – Wat moet je verwachten?

Robot onderhoud - Wat moet je verwachten?

Onderhoud aan lasrobots behoren ook tot de mogelijkheden bij Lastraga/Cryogas. Zodoende komen we ook daar regelmatige mooie voorbeelden tegen om van te kunnen leren.

Lasrobot in België

Zo hebben we onlangs service geleverd aan een grote lasrobot in Belgie. Deze klant heeft twee jaar geleden een lasrobot installatie gekocht en nu na twee jaar kwam het groot onderhoud er aan, zodat deze installatie weer jaren storingsvrij kan produceren.

Productie stil gelegd

Wanneer een lasinstallatie van een continu proces wordt stil gelegd voor groot onderhoud wil je natuurlijk dat dit zo kort mogelijk duurt en geheel volgens planning loopt. Omdat grote installaties complexer werken en door meerdere componenten samen gesteld zijn heeft ieder onderdeel de juiste verzorging nodig om er zeker van te zijn dat er weer ruime tijd zonder storingen kan worden doorgewerkt. Planning is dan ook een absolute must. Alle partijen moeten van elkaar op aan kunnen en volgens de procedure werken. Dan zie je dat communicatie het belangrijkste is. Als alles dan na afloop weer soepeltjes verloopt ben je als service center blij dat het weer gelukt is.

Communicatie

Onze dank gaat uit aan  alle betrokkene die hierbij een steentje hebben bij gedragen. Hoe klein het ook lijkt het is net zo belangrijk als de grootste actie. Als je achteraf vraagt aan de monteurs hoe is het gegaan vinden ze dit heel normaal. Maar een ogenschijnlijke kleine storing aan een lasapparaat kan zeer grote gevolgen hebben. Iedere klus is een uitdaging op zich.