Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Robotfeest met KUKA

Als we het hebben over automatisering in de lastechniek, is het bedrijf KUKA wel één van de top of mind namen. KUKA ontwikkelt compleet geautomatiseerde robotinstallaties voor onder andere het lassen, maar ook het lijmen, afdichten, bewerken en monteren van werkstukken. Het bedrijf is opgericht in 1898 en richtte zich destijds op binnen en buitenverlichting. Maar al snel is de focus gaan liggen op lasapparatuur en installaties. Inmiddels 30 jaar geleden is het bedrijf gaan uitbreiden met een vestiging dat zich ging richten op de Benelux. En dat laatste moest natuurlijk gevierd worden.

Afgelopen week waren wij er natuurlijk bij, toen het 30 jarige bestaan van KUKA Automatisering + Robots NV in België (Benelux) werd gevierd. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 40 medewerkers en is uitgegroeid tot het grootste robotcentrum van de Benelux. Reden genoeg voor een feestje en wij houden wel van feestjes.

In het robotcentrum stonden verschillende robotapplicaties opgesteld, van een freesrobot tot een heuse KUKA Robocoaster. Het was alleen al een waar feestje voor het oog om al deze technische snufjes te mogen bekijken. Wat er tegenwoordig allemaal al mogelijk is!

Dit alles was nooit mogelijk zonder het grote enthousiaste team bij KUKA met betrokken medewerkers met oog voor detail. Wij zijn trots dat we met dit mooie bedrijf mogen samenwerken. Ze leveren niet een robot, ze leveren een oplossing. Dit is ook de filosofie bij Lastraga/Cryogas en daarmee is KUKA een betrouwbare leverancier waarmee we nog jaren verwachten samen te werken.