Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Gasdistributiesysteem

Systeem voor gasdistributie aanleggen, onderhouden en keuren

Voor het aanleggen van systemen voor gasdistributie ben je bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunnen we ook werkplekken creëren door het verleggen van het systeem voor gasdistributie. Tenslotte kunnen wij ook het gasdistributiesysteem, onderhouden en keuren! Wij werken volgens de gasopslag richtlijnen van de PGS 15. Zo ben je gegarandeerd van een goed en veilig Gasdistributiesysteem.

Gasdistributie en leidingwerk

Hoe plaatsen wij een systeem voor gasdistributie?

Of het nu vanaf een cilinder is, een bundel of een tank het kan allemaal. Middels een leidingsysteem met de benodigde aansluitbalk, reduceerventiel, afsluiter, slangbreuk beveiliging, flexibele slangen komen we bij de afnamepunten op de werkvloer. Onze vakkundige installateurs leveren enkel installaties met kwaliteit materiaal en volgens geldende regelgeving. Ook bij een klein gasleidingwerk voor enkele gasafnamepunten zijn al snel de investeringskosten terugverdiend. Neem daarom gerust eens contact met ons op, samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor het leidingwerk.

PGS 15 opslag gevaarlijke stoffen

Bij het plaatsen van een gasdistributiesysteem, wordt er ten alle tijden rekening gehouden met de nieuwste richtlijnen van de PGS 15, opslag gevaarlijke stoffen. Hierin staan de veiligheidsvoorschriften beschreven bij het opslaan van gevaarlijke stoffen zoals verschillende gassen. Meer weten over deze richtlijnen, lees dan ons artikel over de vernieuwde regels.

Gasleidingen keuren en onderhouden

Het keuren van gasleidingen is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Zeker om de veiligheid van jezelf, werknemers en de omgeving te kunnen blijven garanderen. Deze keuring kunnen wij uiteraard voor je doen. Wat houdt een keuring van de gasleidingen precies in? Er wordt onder andere gelet op de volgende punten:

  • Lekkage in grondleidingen
  • Bruikbare bovengrondse lekkages
  • Corrosie, met name waar een gasleiding uit de grond komt, bij gebouwen invoeren
  • Mechanische beschadigingen
  • Losgeraakte beugels en/of ophangingen
  • Calamiteitenafsluiters; nagaan of deze nog goed bereikbaar,herkenbaar zijn en of de bedieningshandel nog aanwezig is.
  • Stabiliteit uitlaatdrukregeling.
  • Vuilafzetting op uitwendige beweegbare delen van bepaalde fabrikaten afslagveiligheden.
  • Toestand kwetsbare delen, zoals balgen, flexibele verbindingen, expansiestukken enz.
  • Markering; nagaan of deze nog aanwezig zijn en voldoende duidelijk is.
Gasdistributiesysteem aanleggen

Onderhoud leidingwerk en gasdistributiesysteem

Een leiding systeem in welke vorm dan ook moet preventief onderhoud hebben. Niet alleen omdat dit een vereiste is volgens de Arbo regelgeving, maar vooral voor de veiligheid van u en de medewerkers!

Misschien vraagt u zich af wat gasleidingen nu te lijden hebben, maar wanneer gasslangen jaren in weer en wind hebben gezeten drogen ze uit, worden de gasslangen poreus, gaan lekken of springen stuk door de hoge druk die er op staat. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan koppelingen die door trilling of beweging los gaan zitten met het gevolg een lekkage. Maar ook de gasslangen aan lasapparatuur zijn aan onderhoud onderhevig, gezien het feit dat deze bloot worden gesteld aan lasspatten en/of slijpvonken.

Gevaren slecht onderhoud leidingwerk en gasdistributie

Gek genoeg kijkt er bijna niemand naar, totdat de flessen “plotseling” snel leeg zijn, of er vlammen komen op plaatsen waar dat niet gewenst is. Maar nog veel gevaarlijker zijn de gassen die we niet ruiken of zien, zoals zuurstof. Zuurfstof is namelijk niet zo onschuldig als je in eerste instantie denkt, in combinatie met vet of olie kunnen de gevolgen desastreus zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op over installatie, keuringen of onderhoud van gasleidingen en gasdistributiesystemen.

Neem nu contact op met ons!

Overige diensten voor de lastechniek

Lasdampafzuiginstallatie

Lasdampafzuiging

In lasdamp zitten allerlei schadelijke en gevaarlijke stoffen. Dat wil je niet in je luchtwegen krijgen. Om de hele werkvloer gezond te houden is het goed om een goed systeem voor lasdampafzuiging te hebben.
Lees meer
Keuring & kalibratie

Keuring & Kalibratie

Voor de NEN 3140 keuring en de EN60974-4:2016 keuring ben je bij ons aan het juiste adres. Alle lasapparaten keuren wij volgens deze normen. Bovendien kunnen wij uw lasapparaten kalibreren en valideren.
Lees meer
Reparatie lasapparaten

Reparatie lasapparaten

Wanneer het lasapparaat niet meer werkt of niet doet wat het hoort te doen en u komt er zelf niet uit, dan kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Wilt u het eerst zelf nog eens proberen?
Lees meer
Onderhoud lasapparaten

Onderhoud & Service

Wanneer je een lasapparaat koopt, krijg je te maken met service en onderhoud. Door het goed onderhouden van het lasapparaat, verleng je de levensduur van een lasapparaat. Dit onderhoud kun je laten doen.
Lees meer