Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Keuring & kalibratie

Voor de NEN 3140 keuring en de EN60974-4:2016 keuring ben je bij ons aan het juiste adres. Alle lasapparaten keuren wij volgens deze normen. Bovendien kunnen wij uw lasapparaten valideren volgens de NEN-EN 50504:2008, om vervolgens over te gaan op kalibreren indien nodig.

Keuring & kalibratie

NEN 3140 keuring en de NEN-EN-IEC 60974-4:2016

Lasapparaten vallen onder Elektrisch gereedschap en om die reden dienen ook lasapparaten gekeurd te worden volgens de NEN 3140. Omdat het om lasapparaten specifiek gaat, moeten deze tevens gekeurd worden volgens de NEN-EN-IEC 60974-4:2016, zo stelt de ARBO wet. Deze keuring is in het leven geroepen om de veiligheid van medewerkers te kunnen garanderen als werkgever.

We keuren alle merken lasapparaten

Bij Lastraga / Cryogas kunnen wij je helpen met het keuren van alle lasapparaten. Zowel het keuren van lasapparaten die wij in ons assortiment hebben, als andere merken.

Hoe vaak moet een lasapparaat gekeurd worden?

De frequentie van de keuring is geheel afhankelijk van de belasting van het lasapparaat, hoe wordt er mee omgegaan en wat wordt er gedaan aan preventief onderhoud? De werkgever is hier primair verantwoordelijk voor. Onze ervaring leert dat een keuring 1x per jaar vaak een prima resultaat geeft, zeker als deze wordt uitgevoerd in combinatie met een onderhoudsbeurt om zo het beste uit het lasapparaat te kunnen halen en zo min mogelijk kosten te maken.

Valideren (NEN-EN 50504:2008) en kalibreren van lasapparaten

Naast keuren, kun je te maken hebben met het valideren van je lasapparatuur. Wanneer je werkt onder keur, is het van belang dat je kunt aantonen dat je de juiste waarden behaalt. Door het laten valideren van de lasapparaten, kan worden aangetoond dat je de juiste waarden haalt met de apparatuur. Wanneer deze waarden afwijken, kunnen we tevens zorgen dat het lasapparaat wordt gekalibreerd en de waarden weer overeenkomen met de instellingen van het lasapparaat. Valideren van een lasapparaat doen wij volgens de norm NEN-EN 50504:2008.

Neem vrijblijvend contact met ons op over jullie keuringen, validering en kalibratie van het lasapparatuur

Neem nu contact met ons op!

Overige diensten voor de lastechniek

Lasdampafzuiginstallatie

Lasdampafzuiging

In lasdamp zitten allerlei schadelijke en gevaarlijke stoffen. Dat wil je niet in je luchtwegen krijgen. Om de hele werkvloer gezond te houden is het goed om een goed systeem voor lasdampafzuiging te hebben.
Lees meer
Onderhoud lasapparaten

Onderhoud & Service

Wanneer je een lasapparaat koopt, krijg je te maken met service en onderhoud. Door het goed onderhouden van het lasapparaat, verleng je de levensduur van een lasapparaat. Dit onderhoud kun je laten doen.
Lees meer
Reparatie lasapparaten

Reparatie lasapparaten

Wanneer het lasapparaat niet meer werkt of niet doet wat het hoort te doen en u komt er zelf niet uit, dan kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Wilt u het eerst zelf nog eens proberen?
Lees meer
Gasdistributie en leidingwerk

Gasdistributiesysteem

Voor het aanleggen van systemen voor gasdistributie ben je bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunnen we ook werkplekken creëren door het verleggen van leidingen voor gasdistributie.
Lees meer