Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lasopleidingen

Een belangrijke kreet binnen Lastraga/Cryogas is “Knowledge is power”. En om die reden leiden we mensen op door middel van het handboek voor de lasser. Maar we organiseren ook regelmatig themadagen, bieden toolboxen aan en kunnen we maatwerk cursussen op locatie aanbieden. Daarnaast hebben we een nauw samenwerkingsverband met Vakopleiding Techniek. Dit is een opleiding waar je o.a. lasopleidingen kunt volgen en specifieke lascursussen.

"Knowledge is power"
opleiding-lastechniek

Themadagen

Met enig regelmaat organiseren wij interessante themadagen in een ochtend of in een middag. Zo hebben we onlangs een themadag gehad over aluminium lassen en veilig werken met gassen gehad. En  11 februari ben je van 09:00 tot 12:00 welkom op onze themadag over laskosten, kennis en kunde. (Schrijf je wel even in door op de linkt te klikken) Op deze dag behandelen we de veel voor komende lasproblemen. Maar ook de verschillen tussen het MIG/MAG aluminium lassen en TIG aluminium lassen. En er wordt die ochtend nog veel meer besproken, kortom het belooft een interessante ochtend te worden.

Maatwerk lascursus

Tenslotte maken we ook speciaal op maat gemaakte cursussen. Wellicht hebben jullie een centrale vraagstuk binnen het bedrijf, of is er een veel voorkomend probleem. Maar er kan ook iets anders zijn. Neem gerust eens contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden. Deze cursus kunnen we geven op locatie, maar ook op ons speciaal ingerichte Kennis Demo Centrum.

Bekijk onze nieuwste themadag!

Lasopleidingen & lascursussen bij Vakopleiding techniek

Vakopleiding Techniek is het opleidingscentrum voor uniek vakmanschap in de techniek. Ze zijn het krachtenveld dat tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven bevordert. Ze bieden kwaliteit opleidingen en vakmanschap in de branche. En ze informeren over het onderwijs en de arbeidsmarkt. Zo creëren ze een toekomst voor bestaande en nieuwe lasopleidingen in specialistisch vakmanschap.

Vakopleiding Techniek is ontstaan uit de bedrijfstakscholen Stichting Regionaal Opleidingscentrum Cuijk (opgericht 14 juli 1982) en Stichting Vakopleiding Metaal Nijmegen (opgericht 26 mei 1986). Die zijn opgericht door de industriële kringen van respectievelijk Land van Cuijk en Noord-Limburg én het Rijk van Nijmegen. Van oorsprong ligt er dus een sterke band met het regionale bedrijfsleven. De samenwerking tussen deze bedrijfstakscholen en het regionale bedrijfsleven heeft geleid tot een fusie en de nieuwe naam: Vakopleiding Techniek. Vakopleiding Techniek beschikt over twee bedrijfslocaties, in Cuijk en in Nijmegen. Alle opleidingen worden verzorgd door docenten afkomstig uit het bedrijfsleven.

Vakopleiding Techniek Nijmegen
lascursus Nijmegen

Snelcursus lassen

Wil je alleen de basisbeginselen van het lassen leren? We bieden een speciale lascursus aan van slechts 3 uur, waarin we in de theorie duiken en in de praktijk aan de slag gaan met het lassen. Hierin behandelen we alleen het belangrijkste wat je moet weten om een las te kunnen maken met het door jou gekozen lasproces. Zoals MIG/MAG, TIG of elektroden lassen. Deze verkorte lasopleiding is zeer geschikt voor de beginnende lasser of de hobbyist. Ben je na deze cursus nieuwsgierig geworden, of wil je gewoon nog meer leren? Dan kun je ook altijd nog een uitgebreide lascursus of lasopleiding doen bij de Vakopleiding Techniek.

Lees meer over de basis lascursus

Informeer naar de mogelijkheden voor lasopleidingen en lascursussen!

Neem nu contact met ons op!

Overige diensten voor de lastechniek

Verhuur lasapparaat

Verhuur

Plotselinge of een tijdelijke drukte, lasmachine is weg vanwege onderhoud, machine testen voor aankoop of gewoon nog even uitstellen van een grote investering? Dan is huren de oplossing!
Lees meer
Lasdampafzuiginstallatie

Lasdampafzuiging

In lasdamp zitten allerlei schadelijke en gevaarlijke stoffen. Dat wil je niet in je luchtwegen krijgen. Om de hele werkvloer gezond te houden is het goed om een goed systeem voor lasdampafzuiging te hebben.
Lees meer
Onderhoud lasapparaten

Onderhoud & Service

Wanneer je een lasapparaat koopt, krijg je te maken met service en onderhoud. Door het goed onderhouden van het lasapparaat, verleng je de levensduur van een lasapparaat. Dit onderhoud kun je laten doen.
Lees meer
Reparatie lasapparaten

Reparatie lasapparaten

Wanneer het lasapparaat niet meer werkt of niet doet wat het hoort te doen en u komt er zelf niet uit, dan kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Wilt u het eerst zelf nog eens proberen?
Lees meer