Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Beschikbaarheid van laselektroden

Als we het hebben over beschikbaarheid van laselektroden dan moeten we eerst uitleggen hoe een laselektrode gemaakt wordt en wat de houdbaarheid is van elektroden. Zo krijgen we meer inzicht in de problematiek rond de beschikbaarheid.

beklede laselektroden en houdbaarheid

Hoe worden laselektroden gemaakt?

Elektroden worden gemaakt van een rol lasdraad welke op dikte wordt getrokken. Daarna worden de elektroden gestrekt en afgeknipt op de juiste lengte. Het staafje wordt omringd door een kleiachtige substantie van mineralen welke onder andere de eigenschappen van de elektrode bepalen. Hierna worden de elektrode gedroogd in ovens. Wanneer het product gereed is worden er proeflassen gemaakt en de keuringscertificaten vrijgegeven. Hierna kan het verpakken beginnen en de distributie van een bats.

De duur van de productie per laselektroden

Afhankelijk van de hoeveelheid te produceren elektroden, staat er een productietijd voor ieder type elektrode. Wanneer er meerdere type elektrodes op een productiestraat geproduceerd worden, zal er een goede planning gemaakt moeten worden. Hiering moet duidelijk staan wanneer welk type geproduceerd zal worden. Dit alles om de leverbetrouwbaarheid te kunnen garanderen.

Houdbaarheid van elektroden

Elektroden mogen niet te veel waterstof bevatten, daarom is verpakking en opslag zo belangrijk. De houdbaarheid van bepaalde types is maar enkele uren, wanneer ze uit de verpakking zijn gehaald en in de buitenlucht worden verwerkt. Daarom is het belangrijk de voorraden niet te groot te maken. Zo kan de houdbaarheid gegarandeerd worden en kan de omloopsnelheid hoog worden gehouden.

De beschikbaarheid van laselektroden

Nu is het lastig als iedereen vandaag met dezelfde elektrode last en op een ander moment iedereen met een ander type. Vaak zien we de problemen ook komen als er een grote klus aankomt welke niet aangemeld is. Dan zijn voorraden zo op en loopt de productie tegen andere problemen aan. Verstandig is om in de ontwerpfase al te kijken naar de mogelijkheden en indien nodig afspraken te maken over levertijd.

verpakking laselektroden

Advies nodig over laselektroden, of hoe deze te bewaren?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Elektroden koker

Elektroden koker

Safetube
Bekijk in de webshop
droogoven-elektroden-lassen

Droogoven

Voor laselektroden
Bekijk in de webshop
optimus lastang

Laskabel set

Compleet met lastang en 5M kabel
Bekijk in de webshop
esab lastang

Esab lastang

Handy 200
Bekijk in de webshop