Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Bezoek elektroden fabriek Lincoln

Afgelopen mei hebben we samen met cursisten van Vakopleiding techniek een bezoekje gebracht aan de elektroden fabriek van Lincoln Electric in Nijmegen. In totaal waren we met 21 cursisten van de opleiding IWS (International Welding Specialist) zowel eerste als tweede jaars cursisten. Deze cursisten hebben boek 1 “Lasprocessen en lasapparatuur” afgerond en deze dag was een mooie aanvulling op dit theoretische gedeelte.

bezoek elektroden fabriek - Lincoln

Geschiedenis van de elektroden fabriek van Lincoln Electric

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de lastechniek, lasdraden, lasprocessen en borging las kwaliteit? Dat waren de vragen die we deze dag beantwoord zouden krijgen. Maar niet voordat we informatie kregen over de herkomst van Lincoln Smitweld in Nijmegen. Zo is het allemaal ooit begonnen met de opdracht van de burgemeester van Nijmegen om lichtnet te gaan verzorgen. De Nederlandse ondernemer de heer Smit, pakte deze opdracht met beide handen aan. Vervolgens richtte hij naast een energiecentrale ook een fabriek op voor transformatoren. Jaren later werd de lasdraad en elektroden fabriek van Smitweld overgenomen door Lincoln Electric. En nu nog vind er in deze fabriek de productie van hoogwaardige las elektroden en lasdraden plaats.

Rondleiding elektroden fabriek

Tijdens de rondleiding door de fabrieken kregen de cursisten een indruk van het productie proces en kwaliteitssysteem. In het laboratorium werd er laten zien hoe de kwaliteit gewaarborgd wordt met de verschillende proeven. En na de rondleiding door de fabrieken was er nog een uitgebreide demonstratie met een van de nieuwe/ moderne lasprocessen.

Demonstraties in de elektroden fabriek

Dit alles was natuurlijk zeer interessant voor de cursisten, een mooie aanvulling op de opleiding. Helaas mochten we tijdens de rondleiding geen foto’s maken. Maar tijdens de demonstraties was dit geen probleem. Dus we hebben een kleine impressie voor je kunnen maken.

Vakopleiding in de lastechniek

Wij wensen de cursisten veel succes met hun studie en danken Lincoln en de Vakopleiding voor het mede mogelijk maken van een onvergetelijke middag. Ben je ook geïnteresseerd in een opleiding in de lastechniek? Informeer naar de mogelijkheden. En ook voor las elektroden kun je bij ons terecht, want bij ons vind je echt alles om te lassen!

theorie bezoek elektroden fabriek

Meer weten over bekleden elektroden, of misschien over het volgen van een opleiding voor de lastechniek?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

Beklede elektroden Esab en Lincoln

Laselektroden

Lincoln Electric en ESAB
Bekijk in de webshop
Elektroden lasapparaten

Elektroden lasapparaten

Lincoln Electric en ESAB
Bekijk in de webshop
droogoven-elektroden-lassen

Droogoven

Voor las elektroden
Bekijk in de webshop
Elektroden koker

Elektroden koker

Safetube
Bekijk in de webshop