Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Elektroden lassen | Hoe begin je en wat heb je nodig? – VLOG

We laten zien wat je allemaal nodig hebt voor het Elektroden lassen, waar je aan moet denken wanneer je gaat elektroden lassen en hoe je begint. We verwijzen in het filmpje naar een aantal eerder geschreven artikelen over het elektroden lassen. Deze linkjes vind je onder het filmpje.

Hoe begin je met elektroden lassen

Elektroden lassen met een automatische lashelm

In onze vlog hoor je dat we al eens eerder een artikel hebben geschreven over lashelmen. Lashelmen zijn er voor de veiligheid, ze beschermen niet alleen je ogen, maar het gehele gelaat. Wanneer je regelmatig last is een automatische lashelm wel aan te raden. Echter zijn deze automatische lashelmen er in verschillende prijsklassen. We nemen een aantal belangrijke aandachtspunten met je door, voor wanneer je een keuze wilt maken in een voor jou geschikte automatische lashelm. Deze verschillen laten we ook zien in een video.

Verpakking laselektroden

Op een pakje elektroden staat heel veel informatie. Wat kun je met deze informatie en wat vertelt het je over de instellingen en de aansluitingen van het elektroden lasapparaat? We hebben in onze vlog vorig jaar laten zien welke informatie je kunt aflezen van een verpakking laselektroden en hoe je deze informatie gebruikt voor de instellingen van het elektroden lasapparaat en de lasposities.

Welke laselektroden gebruik je?

De keuze voor een bepaalde laselektroden hangt van een aantal factoren af. Een belangrijke factor is de legering van het type staal wat verlast moet gaan worden. Elk type staal heeft zijn eigen eigenschappen en vraagt dus ook om zijn eigen type elektroden. We schreven al eens eerder een artikel over legeringselementen en elektroden.

beklede laselektroden en houdbaarheid
Veiligheid elektroden lassen

Veiligheid voor de omgeving bij het elektroden lassen

Emiel benoemde in het artikel niet alleen de persoonlijke veiligheid, maar ook de veiligheid van mens en dier om je heen. Want ook al hangt je collega niet boven jouw las, toch kan hij er hinder van ondervinden. Check daarom of de omgeving ook veilig om te gaan lassen.

Opleiding Elektroden lassen

Tenslotte is elektroden lassen niet een trucje wat je even van YouTube kunt leren, het vergt veel techniek die wij niet op schrift of in een video kunnen overdragen. Dus wil je echt leren elektroden lassen? Dan kun je het beste eens kijken naar de mogelijkheden bij onze partner Vakopleiding Techniek. Hier worden opleidingen en cursussen gegeven om deze mooie ambacht te leren.

Uiteraard zijn wij beschikbaar voor vragen en advies over elektroden lassen

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Relevante producten

Lincoln Speedtec 200C

Lincoln Speedtec 200C

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop
Buddy Arc 180

ESAB Buddy Arc 180

Elektroden lasapparaat
Bekijk in de webshop
Automatische lashelm Speedglas

3M Speedglas 9100 serie

Automatische lashelm
Bekijk in de webshop
Beklede elektroden Esab en Lincoln

Beklede elektroden

Alle varianten elektroden
Bekijk in de webshop

Gerelateerde artikelen