Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Etiket Elektroden uitgelegd | MMA Lassen

Er zijn zoveel verschillende soorten elektrode in zoveel verschillende soorten verpakkingen te verkrijgen. Wanneer we het hebben over verpakkingen bij elektroden, dan hebben we het over kokers elektrode. Hierin zitten een aantal elektroden van een zelfde type en diameter. Deze kokers zitten verpakt in omdozen. Meestal zitten in een omdoos tussen de 3 en 12 kokers, maar dit is afhankelijk van het type en de diameter. Naast kokers zijn er ook vacuüm verpakkingen voor bepaalde type elektroden.

Etiket laselektroden uitgelegd

Wat betekent het etiket op de koker van de elektroden?

Op de koker van de elektroden staan een aantal belangrijke gegevens voor de lasser. Hier kan hij zien of de elektrode geschikt zijn voor zijn werkzaamheden. We zullen de gegevens uitleggen aan de hand van het voorbeeld op bovenstaande foto:

  • Baso 100 – het merk en type elektrode.
  • Hieronder staan de Classificatie de AWS code en ISO code – Hiermee kun je elektrode vergelijken en zien wat de toepassingsgebieden zijn.
  • Dan zie je de keuringsinstanties die deze elektrode gekeurd hebben en goed bevonden, voor dit type zijn dat ABS BV DNV GL LR TUV – Het is belangrijk dat wanneer je gecertificeerd werk levert, de juiste keuringsinstantie de elektrode heeft goedgekeurd.
  • Bij current type staat hoe deze elektrode moet worden verlast – Op wisselstroom AC of gelijkstroom DC op de + of op de –
  • Nu zie je een aantal tekeningentjes met de positie waarin je deze elektrode kunt verlassen – PA onder de hand PC uit de zij enz.
  • In de tweede kolom staan de diameter en lengte van de elektrode
  • En het aantal stuks per koker dit verschilt per leverancier
  • Bij de diameter staat omschreven tussen welk stroomgebied de elektrode het beste last
  • Redry geeft aan 2 uur op 350 gr. voor gebruik
  • Daarnaast staat er nog een item nummer op en een Lotnummer – Dit is belangrijk bij het bestellen van certificaten en het melden van klachten.

U ziet heel veel informatie op een klein stukje papier. Of ieder stukje informatie is zoveel te vertellen daarom komen wij daar later nog eens op terug. Heeft u specifieke vragen stel ze gerust we helpen u verder in deze materie.

Advies nodig over elektroden lasapparaten of de juiste laselektroden?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

beklede elektroden van Lincoln Electric

Lincoln electric Elektroden

Ongelegeerd Rutiel
Bekijk in de webshop
Beklede elektroden van Esab

ESAB Beklede Elektroden

Koolstofstaal
Bekijk in de webshop
beklede elektroden van Lincoln Electric

Lincoln electric Elektroden

RVS
Bekijk in de webshop
Beklede elektroden van Esab

ESAB Beklede Elektroden

OK 74.46 - Ongelegeerd
Bekijk in de webshop