Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Vacuümverpakking bij laselektroden

De kwaliteit van een elektroden zit hem niet alleen in de productie en de samenstelling, maar ook in de verpakking. Wanneer je een kwaliteit elektrode maakt, wil je ook dat iedere lasser deze kwaliteit in zijn las kan overbrengen. En om dat te kunnen garanderen, heb je een goede verpakking nodig. Daarom kijken we vandaag naar de vacuümverpakking van elektroden.

Vacuüm verpakking beklede elektroden

Kwaliteit van elektroden

Eerder schreven we al over hoe je elektroden veilig kunt opbergen. Het opbergen van elektroden is essentieel als het gaat om de kwaliteit. Ook de verschillende verpakkingen van laselektroden hebben we al eens eerder besproken. Maar in dit artikel gaan we eens kijken naar de voordelen van een vacuümverpakking. Want wanneer we naar een hoogwaardige elektrode kijken, dan is naast de samenstelling van de elektrode, ook de houdbaarheid een aandachtspunt.

Waarom een vacuümverpakking voor elektroden

De verpakking van de elektrode, moet elke invloed van buiten kunnen weerstaan. Er wordt namelijk in allerlei verschillende omstandigheden gelast, want lastechniek is overal! Zo kun je denken aan verschillende locaties in de bouw, maar ook aan een boorplatform midden op zee. En op iedere plek moet het resultaat perfect zijn! Om dit te kunnen bereiken, is de verpakking van groot belang en met dit in het achterhoofd, zijn de vacuümverpakkingen ontwikkeld voor de laselektroden.

ESAB en de OK VacPac

ESAB heeft de OK elektroden beschikbaar gesteld in de ESAB VacPac. Deze vacuümverpakking van ESAB zorgt ervoor dat elektroden zijn beschermd voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vocht. Door gebruik te maken van een VacPac, kunnen de kosten voor het maken van elektroden, worden gedrukt. Want elektroden hebben geen speciale behandelingen of dure herbakprocedures meer nodig. Wanneer je een VacPac openmaakt, kan de kwaliteit van de elektroden nog zeker 9 uur worden gegarandeerd, mits ze in de folie blijven zitten. (Geldig bij standaard AWS proefomstandigheden bij 27 °C en 80% RV.) Wanneer elektroden in een VacPak worden opgeslagen zoals is voorgeschreven, zijn de elektroden in principe onbeperkt houdbaar.

De basis van het elektroden lassen
elektroden lassen

Vacuümverpakte elektroden van Lincoln Electric

Ook Lincoln heeft luchtdicht vacuüm folieverpakking (Sahara ReadyPack®) elektroden in een omdoos. Ieder type elektroden, op de Oplas-, onderhoud- en reparatie-elektrode na, kan geleverd worden in een vacuümverpakking. Wanneer je elektroden koopt in een kartonnen of kunststof verpakking, dan heb je een voor vocht en temperatuur geconditioneerde ruimte nodig. Voor een vacuümverpakking is dat niet nodig, mits de verpakkingen niet beschadigt zijn natuurlijk. Na het openen van de vacuümverpakking zijn de elektroden nog zo’n 8 tot 12 uur na openen, te gebruiken. (8 uur bij een maximale temperatuur van 35°C en een relatieve vochtigheid van maximaal 90%. En 12 uur bij een maximale temperatuur van 27°C en een relatieve vochtigheid van maximaal 70%).

Meer weten over de verschillende verpakkingen van beklede elektroden? Over de verschillende elektroden? Of welke je het beste kunt gebruiken?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

Beklede elektroden Esab en Lincoln

Beklede Elektroden

ESAB en Lincoln Electric
Bekijk in de webshop
Elektroden koker

Elektroden koker

Safetube
Bekijk in de webshop
droogoven-elektroden-lassen

Droogoven

Voor las elektroden
Bekijk in de webshop
optimus lastang

Lastangen

Verschillende opties
Bekijk in de webshop