Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wat vertelt de verpakking over de elektroden

Laselektrode zitten vaak verpakt op verschillende manieren. We praten over een pakje elektrode maar wat bedoelen we nu precies? Bij onze binnendienst komt een bestelling binnen en als extra notitie zien we dan onderaan staan: “En een pak elektrode”. Maar bedoelen we dan een koker elektroden? Of een omdoos elektroden?

verpakking laselektroden

Laselektroden koker of een omdoos

We praten over een koker elektrode of over een omdoos elektrode. Een omdoos elektroden zijn meerdere kokers elektroden die bij elkaar verpakt zitten. En dan heb je natuurlijk ook nog de vacuümverpakte elektroden. Iedere verpakkingseenheid heeft zijn eigenschappen. Het is dan ook niet voor niets dat er zoveel keuze en mogelijkheden zijn voor wat betreft elektroden en hun verpakking.

Kies de juiste verpakking elektroden

Om goed te kunnen vergelijken is het lastig. Stel een pakje elektrode kost 36,00 euro, wat koop je dan voor die 36 euro? 180 stuks elektrode of 78 stuks in een koker. En als ik een koker meeneem om te lassen en per dag lassen we 75 elektroden, kunnen we de rest dan nog gebruiken of moeten we ze weg gooien? Dat zijn interessante punten om eens goed tegen het licht aan te houden.

Wij zien grote verschillen in het gebruik van elektroden zoals verkeerd gekozen elektroden als we kijken naar de mechanische eigenschappen. Willen we het goed doen moeten we de gehele las wegslijpen of gutsen en opnieuw lassen. Elektrode waarbij de eindstukjes (de peuken) soms 20 mm langer worden weggegooid op basis van de lasbaarheid. Dit lijkt misschien niet veel maar is op een koker met elektroden van 180 stuks maar liefst 10 laselektroden! Als we het omdraaien en we zeggen bij iedere koker die je openmaakt gooi je eerst 10 laselektrode weg dan zeggen we je bent gek! Vaak pakt een lasser gewoon een pak elektrode uit het magazijn. Dit gaat in de meeste gevallen ook wel goed, maar daar waar het fout gaat moeten we het echt anders gaan doen. Daarom is het delen van kennis zo belangrijk weten wat je doet en waar je mee bezig bent.

beklede laselektroden en houdbaarheid

Kwaliteit van het elektroden lassen staat voorop!

Door laswerkzaamheden onder keur is kwaliteit van essentieel belang en dan is dus ook de kwaliteit van de laselektrode zeer belangrijk! Zoals we weten is vocht bij de elektrode een absolute afkeur, dit komt de kwaliteit van de elektrode niet ten goede. Dit is ook te lezen in één van de eerdere artikelen over het bewaren van laselektroden. Dat is dan ook een belangrijke reden dat we kleinere verpakkingen hebben en vacuümverpakte elektroden. Zo kan de kwaliteit van de elektroden gegarandeerd worden. Voordat je gaat beginnen aan het elektroden lassen is het goed om de werkzaamheden in beeld te brengen. Zo kun je de juiste elektroden kiezen, maar ook de juiste verpakking om verspilling tegen te gaan. En natuurlijk om de kwaliteit van het laswerk te kunnen blijven garanderen.

Advies nodig over laselektroden?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Beklede elektroden van Esab

ESAB Elektroden

RVS
Bekijk in de webshop
beklede elektroden van Lincoln Electric

Lincoln Elektroden

RVS
Bekijk in de webshop
Beklede elektroden van Esab

ESAB Elektroden

Ongelegeerd basisch
Bekijk in de webshop
beklede elektroden van Lincoln Electric

Lincoln Elektroden

Ongelegeerd Rutiel
Bekijk in de webshop