Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Geschiedenis van Lastraga/Cryogas

Lastraga/Cryogas bestaat al een lange tijd en heeft al veel hoogtepunten meegemaakt. We hebben een mooie tijdlijn opgebouwd om eens inzichtelijk te maken hoe lang wij al kennis hebben opgebouwd!

ontstaan lastraga

Ontstaan Lastraga/Cryogas

Lastraga/Cryogas vindt zijn oorsprong in een doe-het-zelf-zaak in de jaren 70. En is opgericht in het mooie plaatsje Weurt, nabij Nijmegen. Niet veel later vindt er een uitbreiding plaats en komt er een vestiging bij in Landgraaf.

Peter Boeijen, de huidige directeur, komt in dienst van Lastraga/Cryogas

Al als kind was hij in de werkplaats van z’n vader te vinden, waar het lassen ongeveer met de paplepel is ingegoten. Na veel kennis en ervaring te hebben opgedaan in de lastechniek, komt hij in 1986 in dienst van Lastraga/Cryogas. Toen nog als vertegenwoordiger om samen met zijn klanten opzoek te gaan naar de beste oplossingen. Door een groei in de organisatie bestaat er de mogelijkheid voor Peter om uiteindelijk door te groeien naar de functie van Directeur.

Lastraga en Peter Boeijen
Lastraga verhuizing Wijchen

Verhuizing

In 1992 doen zich er nieuwe mogelijkheden voor en verhuist het bedrijf van Weurt naar Wijchen.

Bedrijfsovername

In januari 2006 komt er een kans voorbij, die Peter niet kon laten liggen! Hij neemt de bedrijven Lastraga Equipment en Cryo gas Nederland over en is daarmee DGA van beide bedrijven.

Overname Lastraga
Lastraga centralisering

Centralisering van Lastraga/Cryogas

Vanwege een centralisering sluit in 2015 locatie Landgraaf de deuren. Ondertussen wordt er heel hard gewerkt in Nijmegen, aan een nieuw en groter pand. En sinds januari 2016 zit Lastraga/Cryogas in Nijmegen gesitueerd. Vanuit hier wordt het hele land voorzien van lasapparaten en lastoebehoren. Zelfs onze diensten worden nationaal ingezet. Ook de gasdistributie van Messer voor Brabant, Limburg en een groot gedeelte van Gelderland wordt nu vanuit Nijmegen georganiseerd.