Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Aansluitingen gascilinders

Aansluitingen gascilinders

In het doolhof van aansluitingen en gascilinders willen wij je graag helpen wat meer duidelijkheid te verschaffen. Dit artikel is geschreven om die duidelijkheid te kunnen geven.

Schroefdraad gascilinder

Op de meeste gascilinders zit een kraan met daarop een schroefdraad. Op het schroefdraad wordt het reduceerventiel voor het juiste gas gemonteerd. Echter zijn er om veiligheidsredenen verschillende schroefdraden.

In de meest ideale situatie zou je enige vorm van gelijkheid tegenkomen, echter hebben we te maken met verschillende landen en verschillende producenten. Naast veiligheidsaspecten zijn er ook commerciĆ«le belangen die dit tegen staan.

Enkele herkenbare eenheid is er toch. Zo hebben de meeste brandbare gassen een linkse schroefdraad aansluiting. Daarnaast zijn er verschillende diameter schroefdraad en afdichtingen met vlakke afdichting met ring en bol conische afdichtingen. Ook het type schroefdraad is verschillend; trapeziumschroefdraad of conisch schroefdraad. Zo ook de metrische, Engelse en Amerikaanse schroefdraadstelsels. Vanwege de hoeveelheid verschillende aansluitingen is het dan ook verstandig om voor het aansluiten van reduceerventielen en leidingwerk goed te controleren wat gebruikelijk is en waarvoor.

200 bar of 300 bar

Het verschil tussen 200 en 300 bar is ook gemaakt om te voorkomen dat er 300 bar op een 200 bar systeem komt te staan. We komen in de praktijk vaak verlopen en koppelingen tegen om dit soort problemen op te lossen. Maar hierdoor gaat de veiligheid en de kans op lekkage niet minder worden. Dus de opmerking van als het niet past maken we er wel een stukje slang tussen is niet de oplossing. Hierover hebben al eens een blog geschreven.

De juiste aansluiting van uw gascilinder

Op onze site hebben we de meest gangbare types staan met tabellen. Maar wanneer je gebruik wilt maken van hulp, dan zijn onze monteurs ten alle tijden bereid u te helpen met het maken van de juiste aansluiting!