Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Acetyleen fles geëxplodeerd

Acetyleen is gevaarlijk, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen! In eerdere artikelen heb je al kunnen teruglezen hoe gevaarlijk Acetyleen is. Hoe je het veilig moet opslaan en hoe je het veiling dient te vervoeren. En dan nog kan het wel eens misgaan. Zo zagen we dat onlangs gebeuren bij één van onze klanten.

gasfles ontploft

Onderhoud en controle gasopslag

Denk eens goed na, wanneer heeft jouw lasgassenomgeving voor het laatst de aandacht gekregen? Het is vaak een ondergeschoven kindje, maar zo ontzettend belangrijk! We zien regelmatig dat een gasinstallatie al vele jaren in gebruik is, zonder of minimale controle of onderhoud.

Werken met Acetyleen

We hebben er al eens eerder over geschreven, Acetyleen is een hele gevaarlijke gas. Dit komt omdat het een explosieve eigenschap heeft en is opgeslagen in een poreuze substantie in een gasfles. Werken met Acetyleen moet daarom ook heel zorgvuldig gedaan worden. Zorg er voor dat een Acetyleen gasfles stabiel staat en op een veilige plek. Controleer ook altijd wanneer de gasfles voor het laatst gekeurd is en of de gasfles geen beschadigingen heeft!

Geëxplodeerde gasfles

Een Acetyleen gasfles die explodeert wil je echt niet mee maken wanneer je aan het werk bent. Helaas is dit wel gebeurt bij één van onze klanten. De dank is enorm groot dat er niemand gewond is geraakt en dat er enkel materiële schade bleek te zijn, want dat had natuurlijk ook anders kunnen aflopen! Door een brand is de Acetyleen fles uit elkaar gebarsten.

Explosie van gasfles overkomt mij niet

Zo denken de meeste mensen, maar dat dachten vast en zeker ook de mensen die het wel is overkomen! Ga daarom echt zorgvuldig te werk, laat je gasopslag regelmatig controleren of keuren. En zorg dat je niet de volgende bent! Wil je advies inwinnen, of een expert laten kijken naar de gasopslag? Neem gerust eens contact met ons op, we kunnen altijd kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

gascilinders ontploft

Meer informatie over de veiligheid en veiligheidsvoorzieningen?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Gasfles opslag huren

Gasfles opslag

Voor het veilig opslaan
Bekijk in de webshop
Wandbeugel gasflessen

Muurbeugels

Voor het veilig opslaan van gasflessen
Bekijk in de webshop
flessenwagens

Flessenwagens

Veilig vervoer gasflessen
Bekijk in de webshop
Reduceerventielen

Messer Reduceerventielen

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop