Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

De juiste aansluitingen voor gasflessen en reduceerventiel gebruiken

In het verleden hebben we al meer gesproken over de verschillende aansluitingen per reduceerventiel en gasflessen. Iedere gassoort heeft zijn eigen aansluitingen.

verschillende aansluitingen gasflessen

Verschillen in aansluitingen voor gasflessen

In ons artikel “Aansluitingen gascilinders” schreven we al uitgebreid over de verschillen van aansluitingen van 200 bar en 300 bar, verschillen in schroefdraad, etc. Toch gaan willen we hier nog een aanvulling op geven.

Koppel en verloopstukken bij de aansluitingen

Zoals je weet, heeft ieder land of gasleverancier wel eens afwijkingen op de regels. Dan zie je dat men gaat werken met koppel en verloopstukken. Dat is op zich geen enkel probleem, mits we de juiste gebruiken.

Verloopstukken in de gasaansluiting

Waar moet je op letten bij verloopstukken? Heeft het een vlakke afdichting, of misschien bol conisch of hol conisch? Heeft de centreerpen een rubberen afdichting of een nylon afdichting? Verder zijn er ook verschillende schroefdraden met tape, dichtingspasta of lijm. En je kunt te maken krijgen met linkse draad of met rechtse draad. Je begrijpt, dat deze wel allemaal moeten passen en aansluiten. Toch zien we in de praktijk vaak dat de “Ach, het past bijna!” -oplossing wordt toegepast. Wanneer je dan met drukken van 200 en 300 bar gaan werken of met brandbare of giftige gassen dan creëer je een zeer gevaarlijke situatie! En dat wil je natuurlijk niet, daarom is ons advies: “Werk zo veel mogelijk met de juiste aansluitingen en laat je desnoods goed informeren!”

Verhuur van gascilinders

Advies of meer informatie nodig over de aansluitingen van de gasfles?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Reduceerventielen

Messer Reduceerventielen

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop
snelkoppeling reduceerventiel

Snelkoppeling

Reduceerventiel
Bakijk in de webshop
snelkoppeling beschermgas

Snelkoppeling

Beshermgas
Bekijk in de webshop
snelkoppeling Insteeknippel wartel

Snelkoppeling

Insteeknippel + wartel
Bekijk in de webshop