Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Gascilinders – Ja, maar dat overkomt mij niet!

Wanneer je met gascilinders werkt, dan staat veiligheid voorop! Maar niet alleen op een depot moet veiligheid voorop staan, ook onderweg! We vertellen over een incident toen iemand zelf een gascilinder kwam ophalen. Zo zie je maar gevaar zit in een klein hoekje!

gascilinders ontploft

Ongeluk met gasflessen

Een van onze collega`s heeft een bijna ramp mee gemaakt in het verleden. Vandaar dat wij vervoer gasflessen zeer serieus nemen. Op het depot kwam een sloper een fles zuurstof ophalen. Zoals dat duizend keer goed gaat ging het nu helaas mis. De vrachtwagen lag vol met oud ijzer olie en vet resten uit motorblokken. Vet en zuurstof is levens gevaarlijk maar zolang ze niet met elkaar in aanraking komen is er niets aan de hand zou je denken. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje.

Het gevaar van omvallende gasflessen

Ook hier was dit het geval…. De fles werd op de vrachtwagen getild en door de sloper naar voren gesleept. Toen hij hem liet vallen op de bodem van de vrachtwagen viel de kraan net op een stukje staal wat aan een H-balk zat. De messing kraan brak af en de cilinder reageerde als een ballon. Als een raket vloog hij door het achterschot van de vrachtauto viel op de grond en schoot over de straat naar de buren. Daar draaide hij in de tuin om en kwam als een kanonskogel terug het depot op. Na wat botsingen met andere cilinders kwam deze cilinder tot stilstand.

Omvallende gascilinders
gasfles ontploft

Geen gewonden

U begrijpt dat er dan bleke gezichten staan te kijken en iedereen blij is dat er geen gewonden zijn gevallen.Je moet er niet aan denken dat er iemand op de fiets over straat fiets en in aanraking met de cilinder was gekomen. Dit wil je niet nog eens mee maken.

“Ja, maar dat overkomt mij niet!”

En wanneer je Google opent, op zoek naar meer informatie dan opent er een hele lijst van ongelukken met gasflessen tijdens het vervoeren en dat gewoon in Nederland en België! Dus “Ja, maar zoiets gebeurt mij niet!” Dat wordt veelal gedacht in Nederland, maar zouden deze chauffeurs dit misschien ook allen hebben gedacht? Gelukkig kunnen ze het bijna allemaal navertellen, maar helaas wel vanuit het brandwondencentrum in Beverwijk of Gent. Bovendien waren alle auto’s en bestelbussen direct klaar voor de sloop!

Meer weten over het veilig werken met gassen en gascilinders?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

Reduceerventielen

Reduceerventielen

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop
flessenwagens

Flessenwagen

Veilig verplaatsen van gascilinders
Bekijk in de webshop
Cilindersleutel

Cilindersleutel

Voor de gasfles
Bekijk in de webshop
manometer manchet

Manometer Manchet

Ter bescherming van de manometer
Bekijk in de webshop