Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Rommel in de gasflessenopslag

Deze tekst en foto’s kunnen als schokkend worden ervaren! Althans, dat was onze ervaring bij het zien van sommige opslagplekken voor de gasflessen. We worden er altijd erg blij van als we op bezoek komen bij klanten en daar een keurig mooie gasflessenopslag tegenkomen. Maar het is schokkend om te zien hoe vaak wij ook echt een grote rommel aantreffen.

pgs 15 Opslag en vervoer

Gevaar in de gasflessenopslag

We zullen eens een aantal voorbeelden noemen van wat wij soms tegenkomen, maar ook waarom dit absoluut niet wenselijk is. Zoals gasflessen die niet vaststaan met een ketting, wanneer gasflessen onder druk omvallen kunnen de gevolgen groot zijn. Maar we zien ook vaak dat verschillende gassoorten door elkaar staan opgeslagen, denk daarbij aan brandbaar en niet-brandbaar, of flessen die ver over de keuringsdatum zijn en al meerdere jaren in de opslag staan. Je begrijpt dat we dan niet meer de veiligheid kunnen garanderen. Los van veiligheid is het ook erg onhandig als lege en volle flessen door elkaar heen staan, of dat de flessen en bundels niet bereikbaar zijn voor de chauffeurs. En wat dacht je van lege bundels die nog aangekoppeld staan, maar wel afgevoerd moeten worden. Onze chauffeurs mogen deze niet aan- en afkoppelen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Natuurlijk spreken wij bedrijven altijd aan als we dit tegenkomen. Helaas zijn de reacties ook niet altijd wat je hoopt, niemand weet wie er verantwoordelijk voor is, wie het heeft gedaan, of hoe lang het al zo is. De volgende teksten horen we dan regelmatig “Ik weet niet van wie die fles is, die staat er al zo lang.” “Ik weet ook niet wat we er mee moeten, die fles is nog niet leeg, maar dat gebruiken we haast nooit.” “Oh, dat was mij nog niet opgevallen.” Men blijkt in de praktijk niet goed te weten wat er in de gasflessenopslag precies gebeurt. En dat terwijl het desastreuze gevolgen kan hebben als het mis gaat!

Gasflessenhok opruimen

Natuurlijk gaat het vaak gewoon goed, in de praktijk gaat het niet vaak mis. Toch hebben wij het ook al een paar keer goed mis zien gaan. Je zou niet willen dat het jou, jouw bedrijf of jouw collega’s overkomt. Loop de gasflessenopslag gewoon eens goed na, bekijk de PGS15 nog eens goed en controleer de volgende punten:

  • Staan de flessen gezekerd met een ketting
  • Zijn ze netjes gesorteerd (brandbaar bij brandbaar en niet-brandbaar bij niet-brandbaar)
  • Wanneer zijn de gasflessen voor het laatst gekeurd?
  • Staan er lege flessen tussen?
  • Zijn de lege flessen ontkoppeld?
  • En staat alles er gewoon netjes bij?

En doe er je voordeel mee, garandeer de veiligheid van jezelf en je collega’s.

gasflessen opslag

Stel je het op prijs dat er iemand geheel vrijblijvend met u mee kijkt naar de gasflessenopslag?

Neem dan gerust contact met ons op!

Relevante producten

Wandbeugel gasflessen

Wandbeugels

Veilig opslaan gasflessen
Bekijk in de webshop
Gasfles opslag huren

Opslaghok

Te huur of te koop
Bekijk in de webshop
flessenwagens

Flessenwagens

Veilig verplaatsen van gasflessen
Bekijk in de webshop
Reduceerventielen

Reduceerventiel

Verschillende gassen
Bekijk in de webshop