Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Veiligheid van Gassen in winterse omstandigheden

Zo voor de kerstperiode hebben we hier in Nederland te maken gehad met hevige sneeuwval met zelfs code rood tot gevolg! In deze maand over industriële gassen leek het ons daarom goed om eens naar de veiligheid te kijken onder winterse weersomstandigheden.

Themamiddag veiligheid gassen

Omdat veiligheid een heel belangrijk onderdeel is op de werkvloer, zullen we daar deze maand een speciale Thema middag voor organiseren! Wilt u meer informatie over deze themamiddag of wilt u zich graag inschrijven, dan kan dat! Deze themamiddag is een echte must voor degene die verantwoordelijk is voor de gasopslag en transport binnen uw bedrijf. Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname waarmee u kunt aantonen hoe belangrijk veiligheid is voor u en uw bedrijf! Een belangrijk onderdeel voor een verzekering en aansprakelijkheid dekking.

Tijdige gaslevering 

Om niet in de problemen te komen met uw productie is het belangrijk dat uw gassen op tijd worden besteld en geleverd. Echter, de weeromstandigheden veranderen, we hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Dit heeft ook een grote invloed op uw de gasleverancier, met als risico dat uw gasbestelling misschien niet op tijd geleverd kan worden.

Code rood

Vlak voor de de kerst van 2017 kregen we er helaas weer mee te maken, CODE ROOD. Nederland bedekt onder een dik pak sneeuw! Files van meer dan 1500 km bij elkaar deze zullen steeds vaker voorkomen. Bij dergelijke situaties is het verstandig om te kijken hoe u de gasbehoefte goed in vult.

ADR bij het afhalen van gassen

Wanneer er niets aan de hand is, dan is een gaslevering op tijd en dit komt iedereen het bete uit, qua planning maar ook financieel. Bij spoed leveringen komen er extra kosten en bij het zelf ophalen bij het depot heb je te maken met de regels van ADR. Niet iedereen mag zomaar gas vervoeren. Door goed overleg en inspanning met een leverancier kan de overlast worden beperkt, samenwerking is zo belangrijk. Tijdig bestellen is dan ook prettig om leveringen op tijd ter plaatsen te kunnen krijgen. En daarbij rekening houden met de weersvoorspelling is geen overbodige luxe.