Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wat betekenen de symbolen op een gasfles?

Op gasflessen zitten verschillende symbolen, elk symbool heeft zijn eigen betekenis in het kader van veiligheid en houdbaarheid. Maar wat betekenen deze symbolen exact? We nemen een aantal belangrijke symbolen met u door.

De gasflessen in de voorbeelden hebben een groene schouder. Iedere gassoort heeft zijn eigen kleur schouder. Zoals ook te zien is in ons assortiment gasflessen. Deze is licht groen en houdt in dat de een mengsel is van Argon.

lastechniek

Herkeuren van gasflessen

Op deze afbeelding zien wij een een sticker. Deze geeft aan wanneer de cilinder herkeurt dient te worden. Deze sticker is een hulpmiddel en geen verplichting. De keuringsinstantie moet de keurdatum namelijk in de cilinder slaan.

lastechniek

Streepjescode op gasflessen

Op deze foto zien we een streepjescode van 8 cijfers. Dit systeem wordt door Messer gevoerd. Door deze unieke code kan Messer precies zien waar de cilinder staat, bij welke klant, hoelang en ook staan achter deze code alle gegevens van de cilinder zoals, keurdatum, inhoud, gewicht enz.

lastechniek

Cilinder nummer

Op de afbeelding hiernaast een nummer ingegraveerd te zien. Dit is het nummer van de cilinder ingevoerd door de fabrikant.

lastechniek

Banaansticker

Hier zien we een banaansticker. op deze sticker staat de samenstelling van het gassoort dat de cilinder bevat. Tevens staan hier de gegevens op van de eigenaar van de cilinder.

lastechniek

Gevarenklasse

Op de groen sticker staat de gevarenklasse vermeld. In dit geval Klasse 2, de groen kleur geeft aan dat het een niet brandbaar en niet giftig gas is. Het UN nummer 1956 is het identificatienummer van de stof.

lastechniek

Inhoud specificaties

Hierop staat het gewicht van de cilinder (61.5) en de testdruk. (300 bar)

Heeft u nog vragen? Laat het ons gerust weten, we helpen u graag verder.