Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

De arbeidsrisico’s in de metaalindustrie

Wanneer je in de metaalindustrie werkt kom je in aanraking met een aantal arbeidsrisico’s. Risico’s voor het gehoor, de luchtwegen en de ogen omdat je werkt met fel licht, gevaarlijke stoffen en gevaarlijke apparaten. Om deze risico’s zoveel mogelijk te kunnen beperken, is het van groot belang om te investeren in goede arbeidsomstandigheden. Goede arbeidsomstandigheden dragen bij aan de gezondheid van uw werknemers.

Hou kunt u als werkgever een veilige werkomgeving creëren?

Heeft u gevaarlijke machines? Dan is het belangrijker om deze te vervangen door een veiligere machine, dan dat u gaat zorgen voor nog meer persoonlijke bescherming. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kunt u beginnen met het afschermen van de machine. Een voorbeeld in de lastechniek zou kunnen zijn een lasplaatsafscherming. Maar ook zorgen voor goede ventilatie door bijvoorbeeld gebruik te maken van een afzuigsysteem.

Persoonlijke bescherming

Als lasser of andere werkzaamheden in de metaalindustrie, kun je zelf ook een aantal maatregelen treffen. Wanneer je tijdens je werk te maken hebt met geluiden boven de 80 decibel maak je gebruik van gehoorbescherming. Bij fel licht of wanneer er kans is dat er kleine deeltje kunnen rondvliegen, of wanneer je giftige stoffen kunt inademen, maak je gebruik van een masker of een helm.

De arbeidsinspectie heeft een duidelijk document opgesteld waarin wordt vermeld waar je aan dient te voldoen, voor jezelf en voor je medewerker. Lees dit document eens goed door zodat u niet voor onplezierige verrassingen komt te staan.

En bekijk ook eens ons assortiment in persoonlijke bescherming: