Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Kalibratie, het ene lasapparaat is het andere niet

De jaarlijkse kalibratie kan per merk lasapparaat enkele honderden euro’s verschillen van een ander lasapparaat. Dit is wellicht een belangrijke aandachtspunt bij het aanschaffen van een lasapparaat.

Verschillen in lasapparatuur

Anibal is een van onze medewerkers in de technische dienst, hij komt heel veel situaties tegen waar we al een heel handboek vol van zouden kunnen schrijven. Maar hij komt ook allerlei lasapparaten en merken tegen tijdens zijn werkzaamheden. Een van de belangrijke verschillen tussen lasapparatuur die hij tegenkomt is de manier van kalibreren.

Afwijkingen in lasapparatuur

Dat het kalibreren van lasapparatuur zo verschillend is, is een belangrijke punt bij de aanschaf van lasapparatuur. We willen in dit artikel geen merken noemen, maar er zijn merken die weinig afwijken en merken die dit wel hebben.

Manier van inregelen

Een ander belangrijk punt voor het kalibreren is dat er merken zijn die je niet kunt inregelen en merken waarmee dit wel kan. Bij de merken waarmee wel in te regelen is, kan dit via software of via potmetertjes die je op bovenstaande foto’s kunt bekijken. Hierdoor is het bij het ene merk lasapparaat gewoon een kwestie van een kleine aanpassing, terwijl bij een ander lasapparaat er een volledig nieuwe print op moet worden gemonteerd.

Verschil in kosten

Dit verklaart waarom sommige lasapparaten het jaarlijkse kalibreren enkele honderden euro`s per machine meer kost dan bij een ander merk lasapparaat. Zodoende is het belangrijk om dit mee te nemen in de overweging bij de aanschaf va een lasapparaat. Uiteindelijk gaat het om de totale kosten van een lasmachine.

Vragen of advies bij lasapparatuur? 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of advies bij het aanschaffen van een lasapparaat, neemt u dan gerust contact met ons op!