Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Keuren, kalibreren en valideren

Maart is weer begonnen en deze maand gaan we “roeren” in de volgende materie: Keuren, kalibreren, normen en de noodzaak van een goed onderhoudsplan voor lasapparatuur, lastoortsen en autogeen installaties. We zullen de normen die hierop van toepassing zijn en de gedachte erachter verder toelichten. Ook willen we aangeven wat je met een goed onderhoudsplan kunt bereiken en wat het voor je bedrijf kan betekenen. Deze maand gaan we uiteraard dieper in op de onderwerpen: keuren, kalibreren, valideren voor de lasmachines en preventief onderhoud aan lasinstallaties.

  • Wat staat er in de EN 1090 en hoe gaan we er binnen de ISO 3834 1 -2-3-4 mee om.
  • Wat zeggen machinerichtlijnen?
  • Welke andere normen zijn nog meer belangrijk?
  • Een woud aan regels en wetten, en voor wie is wat van toepassing?

Deze maand gaan we antwoorden geven op deze vragen!

Ook willen we deze maand meer aandacht voor de meer sluimerend gevaar vragen:

Gasequipment en leidingwerk vaak een ondergeschoven kindje maar heel stiekem ook veroorzaker van veel lasfouten. We bedoelen hiermee bijvoorbeeld: Gaslekkages, verkeerde werkdrukken, verkeerd gemonteerde – of erger nog – niet aanwezige veiligheidskleppen. Regelmatig komen we loszittende slangen en veiligheidskabels tegen.

Dit zijn maar een paar van de meest voorkomende aandachtspunten, zo kunnen we er nog wel enkele noemen. Tijd om hier eens kritisch naar te laten kijken. Ook zullen we deze maand weer onze monteurs aan het woord laten om u bij te praten over wat zij in de praktijk zoal tegenkomen.

Door kennis met elkaar te delen leren zij van elkaar wat de kwaliteit naar een hoger platform brengt. Bewustwording van een goed onderhoudsplan en de juiste implementatie. Deze maand belooft weer een leerzame maand te worden een goede aanvulling voor uw lassershandboek.