Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Onderhouden en keuren van afzuiginstallatie

Of er nu een laagvacuum, hoogvacuum, bronafzuiging of ruimtelijke afzuiging is geïnstalleerd, maakt niet uit, maar al deze systemen moeten werken en voldoen aan de eisen die we daar voor stellen! Waar moeten ze dan aan voldoen? We gaan het eens bekijken.

Gezonde werkplek

Afzuiging is bedoeld om een gezonde werkplek te creëren dan is een goede werking van essentieel belang voor de gezondheid van de medewerkers. Wanneer een afzuiginstallatie aan kan, wil dat nog niet zeggen dat het systeem ook daadwerkelijk goed werkt.

Controle punten

Eén van de belangrijkste punten die je zelf altijd kunt en zou moeten controleren is of er geen lekkende slangen zijn, of het filter vol zit of dat de arm niet is beschadigd. Wanneer één van deze punten niet naar behoren werkt, schoon is, of juist is aangesloten, gaat de capaciteit van de installatie achteruit en komt de gezondheid van jezelf en de collega’s in gevaar!

Keuren afzuiginstallatie

Je kunt natuurlijk regelmatig zelf deze algemene punten controleren, maar er bestaan ook andere mogelijkheden. Zo zou je een servicecontract op de afzuiginstallatie kunnen afsluiten, dan wordt de installatie periodiek nagekeken op deze en meer geavanceerde punten. Filters worden gecontroleerd en lekkages en beschadiging worden verholpen zodat een goede en gezonde werking gegarandeerd blijft. Daarnaast kan er tijdens het keuren gekeken worden naar de meest effectieve manier van afzuigen om zo doende te kunnen besparen op afzuiging.

Technische ontwikkeling

Niet alleen door regelmatig onderhoud kun je besparen op afzuiging. Lastoortsafzuiging zit in een enorme ontwikkeling ook worden lasdraden steeds beter waardoor we al steeds minder lasrook binnen krijgen. Hoe minder rookontwikkeling, hoe minder er moet worden afgezogen, hoe minder lucht we hoeven te reinigen. Als je dat onder elkaar zet kunnen de kosten voor afzuiging ook flink verlaagd worden en wordt het milieu minder belast. Belangrijk als je met het bedrijf wilt bijdragen aan minder CO2 uitstoot en groener produceren.