Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lastechniek bij sparringpartner Spierings Kranen

Spierings Kranen is een wereldwijde marktleider op het gebied van mobiele vouwkranen. Een product dat goed, stevig en betrouwbaar moet zijn. Al jaren namen ze de gassen af van Messer, wat werd geleverd door één van hun gasdepots, te weten Lastraga / Cryogas. Als enthousiaste klant waren ze ook aanwezig op onze 4e lasgala dat werd gehouden op de locatie van Vakopleiding Techniek in Nijmegen.

lastechniek bij spierings kranenbouw

Lastechniek op het lasgala

Tijdens het Lasgala raakten wij in gesprek met Ton Megens van Spierings Kranen. Ze houden zich continue bezig met innoveren en verbeteren. Hierbij maken ze graag gebruik van externe kennis. Om die reden hebben wij een vervolgafspraak ingepland om eens samen te sparren.

Lasdraad bij Spierings Cranen

Op onze vervolgafspraak hebben we gekeken naar de huidige situatie: De lasdraad, lastoortsen, lassers, lasmachines en de mogelijkheid tot automatisering. Daarnaast hadden we een afstudeerscriptie van Harrie Schepers van Vakopleiding Techniek, die voor zijn opleiding IWE is afgestudeerd bij Spierings Kranen. Zijn scriptie ging over hoge treksterkte staal en had als doel om de kwaliteit nog meer te verbeteren. Samen met hem hebben we gekeken naar de lasdraden en hun eigenschappen.

Lasproeven bij Spierings Cranen

Met alle ingezamelde informatie en enkele lasproeven hebben we uiteindelijk geadviseerd om de ESAB Aristorod 69 te gaan gebruiken. Deze is voor hun lasproces het best passende type lasdraad. Het lasdraad heeft mechanische waarden die ruim voldoen aan de vereiste waardes voor de staalsoorten die worden gebruikt. De waarden liggen zelfs boven de waardes van het huidige lasdraad.

Verbetering van de laskwaliteit

Lastechnisch heeft het lasproces bij overmatching van de lasdraad extra aandacht nodig, maar de lassers vinden de draad na aanpassing van de WPS net zo goed of zelfs beter lassen.

Een jaar later kunnen we pas echt concluderen dat met het inzetten van dit nieuwe type lasdraad de laskwaliteit zeer zeker is verbeterd. De lassen zien er beter uit, de verbinding is beter en zelfs het aantal storingen is aanzienlijk gedaald.

Kennis heeft onze samenwerking verbeterd.

– Knowledge is Power!! –

lastechniek bij spierings

Benieuwd wat wij voor u en uw bedrijf kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

MIG/MAG LASTOORTSEN

Abicor Binzel MIG/MAG lastoorts

MB EVO PRO - Luchtgekoeld of Watergekoeld
Bekijk in de webshop
Lasdraad 12.51

ESAB OK Autrod 12.51

Verkoperd staal lasdraad
Bekijk in de webshop
Warrior lasapparaat

ESAB Warrior

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop
lincoln speedtec Multiproces lasapparaat

Lincoln electric Speedtec S

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop