Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wat is een rutiel gevulde lasdraad en wanneer gebruik je het?

Er zijn verschillende gevulde lasdraden. Eerder bespraken we al de basis gevulde lasdraad en nu komen we aan bij de rutiel gevulde lasdraad. Een lasdraad met mooie eigenschappen waardoor hij goed te gebruiken is wanneer je in verschillende posities moet lassen, in zo min mogelijk tijd. Maar ook wanneer je een doorlassing moet maken.

Rutiel lasdraad lassen in alle posities

Rutiel gevulde lasdraad in de scheepsbouw

Rutiel gevulde lasdraden worden veel in de scheepsbouw, de offshore en in constructiebedrijven gebruikt. Na het lassen met een rutiel gevulde lasdraad komt er op de las een slak te liggen. Dit gebeurt ook bij het elektroden lassen. Door toevoeging van de juiste ingrediënten aan de vulling van de gevulde draad kunnen bijzondere eigenschappen aan de lasdraad worden gegeven. Zo bestaan er rutiel gevulde draden waarmee je in het sproeiboog gebied last en die je bij positielassen kunt gebruiken. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in de scheepsbouw werkt. Wanneer je als lasser in het schip zit en onder de hand moet lassen, opgaand en boven het hoofd. Werken met rutiel gevulde lasdraad werkt dan echt productie verhogend.

Smeltbad ondersteuning bij rutiel ladraad

De lasdraden worden ook gebruikt om een doorlassingen te maken met smeltbad ondersteuning. Hiervoor worden dan de keramische lassteentjes gebruikt. Wanneer je dat gaat doen moet je wel goed opletten dat je de juiste lassteentjes gebruikt. Voor rutiel gevulde lasdraden moet je altijd lassteentjes gebruiken waarbij de slak goed naar de zijkant gedrukt kan worden. Op deze manier kun je dan een mooie doorlassing maken met een hoge stroom en heb je minder kans op lasfouten en gaat je voortloopsnelheid enorm vooruit.

Wanneer zet je rutiel gevulde lasdraden in?

Rutiel gevulde draden zijn verkrijgbaar op rollen van 16 kg maar ook op rollen van 5 kg. Wanneer je in verschillende posities moet lassen en je hebt weinig tijd dan is een rutiel gevulde draad de beste oplossing. We zien daarom ook dat deze draden veel gebruikt worden in de scheepsreparatie. Want iedere dag dat een schip uit de vaart is, kost geld.

Verschil in lasdraad

Naast de verschillende productie methode van deze draden hebben de overlap draden de meest rendabele eigenschappen. Wanneer je een speciaal project hebt waarbij het misschien wel interessant is om de verschillen tussen lasdraden inzichtelijk te krijgen, kunnen wij altijd adviseren. De kennis die wij hebben opgedaan delen wij graag.

lassteentjes

Meer weten over rutiel gevulde lasdraad, of over lasdraad in het algemeen?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

Metaal gevulde lasdraad

Outershield 71E-H

Rutiel gevulde lasdraad
Bekijk in de webshop
rutiel lasdraad filarc ESAB

Filarc PZ 6113

Rutiel gevulde lasdraad
Bekijk in de webshop
lassteentjes

Smeltbadondersteuning

Lassteentjes ESAB PZ1500
Bekijk in de webshop
MIG/MAG Lastoorts

MIG/MAG Lastoorts

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop