Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wat is gevulde lasdraad en hoe wordt het gemaakt? – VLOG

Gevulde lasdraad is wat de naam al zegt: “Lasdraad dat gevuld is”. Maar er bestaan allerlei verschillende soorten gevulde draad. De meest bekende is het gasloze lasdraad. Wanneer je op Google zoekt naar de vraag “Wat is gevuld lasdraad?” Dan vind je daar voornamelijk gasloze draad. Maar gasloos lasdraad is maar een klein groepje van alle soorten gevuld lasdraad. In onze vlog vertellen we je er meer over!

gevulde lasdraad -verschillende soorten

Wat is gevulde lasdraad

Een gevulde lasdraad is te vergelijken met een elektrode, maar dan het omgekeerde er van. In plaats van de poeder aan de buitenkant, zit het bij een gevulde draad aan de binnenkant. Dit lasdraad kan op verschillende manieren worden gevuld. Het lasdraad kan als een soort kokertje gevuld worden om vervolgens getrokken te worden. Lasdraad kan ook in een soort U-vorm worden gevouwen en gevuld, die vervolgens sluitend wordt dichtgevouwen en dan getrokken wordt. En de laatste mogelijkheid is tevens vanuit een gevouwen U-vorm die wordt gevuld, maar dan overlappend wordt dichtgevouwen en getrokken. Met de laatste optie krijg je een dunnere buitenwand waardoor je een hoger rendement kunt halen uit het lasdraad.

Hoog rendement lasdraad

Lasdraad met een dunne buitenwand wordt ook wel hoge rendement lasdraad genoemd. We zijn telkens weer op zoek naar een mogelijkheid om meer rendement te behalen uit een lasdraad. De lasdraad an sich wordt vaak wel duurder, maar door het hogere rendement worden de totaalkosten vele malen lager. Dit hebben we al eens eerder in een vlog kunnen laten zien, bekijk het terug in onze vlog over lasdraad proeven.

Verschillende soorten gevulde lasdraad en gasloos lasdraad

Als je op onderzoek uit gaat naar gevuld lasdraad, dan vind je in Google vooral artikelen die zeggen dat gevulde draad, gasloos draad is. Maar het is veel meer dan alleen gasloos draad. Sterker nog het is maar een klein deel van alle soorten gevulde draad. Emiel licht dat ook uitgebreid toe in bovenstaand filmpje. We schreven deze maand ook over verschillende soorten gevulde draad. Zo kun je lezen wat een rutiel gevuld lasdraad is en wanneer je deze gebruikt? Maar we schreven ook over metaalpoeder gevulde draad en over basis gevulde draad.

metaalpoeder gevulde lasdraad

Meer weten over gevuld lasdraad, of over lasproeven?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

rutiel lasdraad filarc ESAB

ESAB Filarc PZ 6111

Rutiel gevulde lasdraad
Bekijk in de webshop
Metaal gevulde lasdraad

Lincoln electric Outershield

Metaalpoeder gevulde lasdraad
Bekijk in de webshop
Innershield lasdraad lincoln

Lincoln Electric Innershield

Gevulde Lasdraad
Bekijk in de webshop
metaalpoeder gevulde lasdraad

ESAB Coreweld 46 LS

Metaalpoeder gevulde lasdraad
Bekijk in de webshop