Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Het gebruik van een draadkniptang in de lastechniek

Deze maand hebben we het hebben over lastoebehoren en slijtonderdelen. Lastoebehoren zijn hulpmiddelen om het lassen makkelijker te maken en slijtonderdelen zijn de onderdelen aan een lastoorts die regelmatig vervangen dienen te worden. Deze week wil ik mij spitsen op het gebruik van lastangen. Niet de elektrode lastangen maar de Fix tangen, Welper tangen combinatietangen en zijkniptangentjes het derde handje van de lasser.

Waarvoor gebruiken we de verschillende lastangen?

Lastangen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een aantal van deze doeleinden zijn:

  • Om de lasdraad af te knippen.
  • Het gasmondstuk te verwijderen en te reinigen.
  • Het contactmondstuk aan te draaien of los te draaien
  • Het hete onderdeeltje even vast te houden of te verplaatsen.

Regelmatig zien we dat bij bedrijven de verkeerde tangen worden gebruikt. Zo is het niet de beste oplossing om het contacttipje te vervangen met een zijkniptang. En het gasmondstuk reinigen gaat hier ook niet mee. Dus kiezen we naast de zijkniptang er ook voor een vijl te gebruiken voor het reinigen van het gasmondstuk en een waterpomptang of kleine schroefsleutel voor het vervangen van het contact mondstuk.

Kiezen we voor een goede combinatielastang dan kunnen we met een lastang al deze werkzaamheden uitvoeren. En wanneer we ook nog zorgen dat deze tang afgestemd is op onze lastoorts dan hebben we de meest ideale combinatie. Zo heb je voor een luchtgekoelde lastoorts een andere maat nodig dan voor een watergekoelde lastoorts.

Als we kijken naar de investering van al deze kniptangen vijlen schroefsleutels en waterpomptangen dan gaat er op jaar basis nog best wel wat over stuur. Door de juiste keuze te maken vergroot je het werkgenot en verlaag je de kosten. Kijk een met een kritisch oog naar uw werkplek en informeer naar de mogelijkheden. Er is altijd wel een tang die past bij uw werkzaamheden.

Bekijk onze lastoebehoren zoals draadkniptangen ►

Meer over lastangen?

Misschien heeft u er nooit bij stil gestaan dat er zoveel mogelijkheden waren voor lastangen, stel daarom gerust uw vragen of informeer naar de mogelijkheden voor u.