Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Belangrijke aandachtspunten van het MIG/MAG lassen

Deze maand gaan we het hebben over MIG MAG lassen. Verschillende aandachtspunten van het MIG/MAG lassen komen deze maand aan bod en we halen een aantal artikelen aan uit verleden. We geven antwoorden op vragen als: “Wat hebben we nodig om een goede MIG MAG lasverbinding te maken?”, “Welke MIG/MAG lasopleidingen zijn er allemaal?”, “Hoe word en blijf je een goede lasser?” en “Hoe kies je het juiste lasapparaat?”

MIG/MAG lasapparatuur

Volgende week zullen we beginnen met een artikel over MIG/MAG lasapparatuur. Dat we een MIG MAG lasmachine nodig hebben om een goede lasverbinding tot stand te brengen is begrijpelijk, maar welk type en uitvoering?

Lasdraad

Lasdraad heeft bij het MIG/MAG lassen een dubbele functie:

  • Overdracht van de lasstroom
  • En het toevoegen van het materiaal.

De lasdraden delen we in twee groepen:

  • Massieve draden
  • Gevulden draden

Daarnaast maken we een keuze voor de materiaalsoort denk hierbij aan Staal, RVS, Aluminium, Koper en hun legeringen. Bij het maken van de juiste keuze moet er worde gekeken naar het toepassingsgebied als laspositie, dikte materiaal, lasparameters. Lees nog eens ons artikel over het maken van de juiste keuze lasdraad.

Lasdraad is een belangrijk onderdeel van het lasproces. In het verleden hebben we hier al meerdere artikelen over geschreven. Zo hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de verschillende type lasdraden. En hebben we een aantal fabels en feiten over lasdraad voor je opgesomd. Heb je hierover nog vragen dan kunnen wij je hier uitgebreid in adviseren zodat we kunnen helpen bij de keuzes voor de beste lasverbinding.

Gassen bij het MIG/MAG lassen

Vorige maand hebben we uitgebreid stil gestaan bij de verschillende gassen en toepassingen. Maar ook vorig jaar tijdens de MIG/MAG maand hebben wij hier uitgebreid aandacht aan besteed, zo kunt u op onze website hier ook 21 tips vinden voor het MIG/MAG lassen. Ook hier geldt, indien je de keuze nog niet gemaakt hebt, laat u goed adviseren.

Goed opgeleide MIG/MAG lasser

Een goed opgeleide lasser die weet wat hij doet is heel belangrijk in de lastechniek. Er is niets belangrijker dan het goed op peil houden en het blijven ontwikkelen van je kennis en kunde. Om daar goed bij te kunnen begeleiden gaan we daar in de loop van deze week nog verder op in met een speciaal artikel.

Hulpmiddelen bij het MIG/MAG lassen

Een goede voorbereiding op het MIG/MAG laswerk is het halve werk. Maar hoe bereid je jezelf nou goed voor? En wat zijn de juiste hulpmiddelen en natuurlijk niet te vergeten hoe  zit het met het onderhoud aan al deze zaken? Naast het eerdere artikel dat we hier al eens over hebben geschreven is er nog veel meer over te vertellen en te schrijven. Daarom komen we hier deze maand ook nog eens op terug.

Goed voorbereid!

Je ziet dat een lasje leggen niet iets is wat we even snel kunnen doen. Dan weten we dat het ook snel fout kan gaan. Daarom is onze remedie ook, goed voorbereid is het halve werk. MIG/MAG lassen is een mooi proces wat veelvuldig wordt toegepast in onze industrie. Het wordt toegepast voor verbindingslassen maar ook voor oplassen van materialen. Het is een halfautomatisch proces wat gemakkelijk is te mechaniseren, automatiseren en robotiseren. Bij alle toepassingen van het MIG/MAG lassen is kennis delen een belangrijk onderdeel. Daarom vertellen wij graag waar je op moet letten en vragen wij wat je wilt weten? Want over het MIG/MAG lassen is zo veel te vertellen, dat we zeker weten dat we volgend jaar januari nog genoeg kennis met je te delen hebben.