Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

De juiste ingrediënten voor de beste lasdraad

Nu de prijzen van lasdraden weer stijgen komt de vraag is de prijs-kwaliteit van dit product wel in balans? We hebben al regelmatig stil gestaan bij de kwaliteit van lasdraad en de invloed daarvan heeft op het lasproces. Vandaag gaan we nog eens wat dieper in op de kwaliteit.

lasdraad kwalitieit en ingrediënten

Grondstoffen van lasdraad

Lasdraad is een mix van grondstoffen die gemengd worden en dan op diameter getrokken worden tot het juiste eind product. Hier zitten al de eerste verschillen. Welke mix aan grondstoffen gebruiken we om een goede kwaliteit te krijgen? Mangaan, chroom, nikkel, silicium en molybdeen hebben ieder een unieke eigenschap en beïnvloeden de lasbaarheid.

Verschillen in lasdraad kwaliteit

Hoe beter de grondstoffen gemengd zijn hoe constanter de kwaliteit is. Dan heb je nog de tolerantie van de draad. Om een voorbeeld te noemen bij een lasdraad van 1.0 mm, hoeveel mag het dan afwijken? Ligt de diameter tussen de 0,9 en 0,85 of schommelt dit tussen de 9,6 en 1,01? Lasdraad welke door 100 ogen naar de juiste diameter wordt getrokken met het juiste smeermiddel zal beter aan de maat zijn dan draad welke door 40 ogen van 4.0 mm naar 0.9 mm getrokken wordt.

Smeermiddelen

Welk smeermiddel gebruiken we en welke oppervlakte behandeling wordt toegepast. Ook hierin zijn vele methodes en kwaliteiten. De vraag blijft wat heb je nodig en past het gebruikte product bij onze productie methode. Onderzoek en testen blijft noodzakelijk om kwaliteit te kunnen beoordelen.

Prijs en kwaliteit lasdraad

Alles heeft een prijskaartje, kwaliteit hoeft niet duurder te zijn in de productie als je maar kijkt waar de kosten zitten en hoe je verantwoorde keuzes kunt maken.

MIG/MAG lassen goed voorbereid

Meet weten over lasdraad?

Neem contact met ons op!

Relevante producten

lasdraad aluminium

Lasdraad

Verschillende soorten en merken
Bekijk in de webshop
adapter-lasdraad

Adapter

Lasdraad
Bekijk in de webshop
mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer

MIG/MAG - Abicor Binzel
Bekijk in de webshop
Toortshouder tig en mig/mag

Magnetische toortshouder

ESAB - MIG of TIG toorts
Bekijk in de webshop