Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Feiten en fabels over lasdraad

Er gaan veel verhalen in de rondte over lasdraad, maar niet alle verhalen zijn naar waarheid. En daarom heeft Emiel Thijssen enkele belangrijke feiten en fabels op een rij gezet om de fabels alvast de wereld uit te helpen. Wellicht heeft u nog een aantal verhalen gehoord over lasdraad, staat dat verhaal er niet bij, maar wilt u weten of dat verhaal waar is? Neem dan gerust contact met ons op en wij geven u het antwoord.

lasdraad kwalitieit en ingrediënten

Lasdraad is lasdraad > Feit of fabel?

Lasdraad is gewoon lasdraad, toch? Alleen de diameter en  de prijs zijn verschillen de rest is een commercieel verhaal.

Dit is een echte fabel! Het feit dat wij 6 soorten SG2 lasdraad van 1 diameter op voorraad hebben heeft te maken dat er kwaliteit en prijs verschillen zijn. Als wij met één soort  lasdraad de volledige lading konden dekken deden de dit direct. Daarnaast hebben we onlangs nog een onderzoek gedaan, in samenwerking met Vakopleiding Techniek, naar het verschil in prijs en kwaliteit. Bekijk het lasdraad onderzoek nog eens terug.

Fijn gespoelde lasdraad is beter dan wild gespoelde lasdraad.

Fabel! Het Feit is dat een wild gespoelde draad goedkoper kan zijn dan een fijn gespoelde. Dit doordat het productie proces sneller is bij het wikkelen, dit heeft dus niets te maken met of hij beter is of slechter is dan wild gespoelde lasdraad

MIG/MAG lassen aandachtspunten
lasdraad

Het koperlaagje om de draad zorgt voor een betere stroom geleiding.

Fabel! Het koperlaagje beschermd de draad van oxidatie. Stoomoverdracht vind plaats tussen contactmondstuk en de lasdraad. Door de juiste passing van het contactmondstuk en de kleinste tolerantie op de draaddiameter zorg je voor een beperkte overgangsweerstand. Dan zal je met een goede lasdraad en het bijpassende contactmondstuk de beste stoomoverdracht hebben. Dit zorgt er voor dat je een stabiele lasboog hebt met weinig lasspatten. Lasdraden worden op verschillende manieren van een beschermlaagje voorzien.

 • Verguld
 • Elektrolytisch verkoperd
 • Gebalsemd

Ieder lasdraad heeft zijn eigen voor en nadelen.

De laatste jaren worden er door verschillende lasdraadproducenten extra aandacht geschonken aan de oppervlaktebehandeling van de lasdraad. Deze draden geven dan ook een aanzienlijke productieverbetering bij lasbedrijven.

Voordelen zijn:

 • Consistente lasprestatie
 • Stabiele lasboog met lage aanvoerkracht
 • Uitstekende boogontsteking
 • Hoge stroomtoepasbaarheid
 • Extreem laag spatniveau
 • Storingsvrije draadaanvoer, zelfs bij hoge draadsnelheid en lange kabelpakketten.
 • Lagere lasrookuitstoot
metaalpoeder gevulde lasdraad
Metaal gevulde lasdraad

Met een beetje aandacht aan de lasdraad kunt u vele euro’s op jaarbasis besparen!

Lasdraad is een kwaliteitsproduct wat met grote zorg en nauwkeurigheid wordt geproduceerd. Draadstoringen worden vaak veroorzaakt door het ruw behandelen van rollen lasdraad.

 • Stapel rollen lasdraad nooit hoger op elkaar dan 8 rollen. De kans dat de onderste rol vervormt door het gewicht van de boven liggende rollen is groot.
 • Stoot niet met rollen en laat ze niet vallen. Ook het optillen van de lasdraad aan een zijde geeft vervorming van de haspel waardoor de spoelen onregelmatig afwikkelen.

Dit geeft enkel productie verlies en extra kosten. 

Meer weten over lasdraad, of over welke je het beste kunt gebruiken?

Neem dan eens contact met ons op!

Relevante producten

lasdraad aluminium

Lasdraad

Verschillende soorten
Bekijk in de webshop
adapter-lasdraad

Adapter

Voor lasdraad
Bekijk in de webshop
mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer

MIG/MAG lassen
Bekijk in de webshop
Anti spatspray pistolenspray

Spatspray

Supter pistolen spray van Binzel
Bekijk in de webshop