Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lassen met gevulde lasdraad en gasloos lasdraad

Er zijn verschillende vormen van gevulde lasdraad. En per type zitten er behoorlijk wat verschillen in. We gaan eens kijken naar verschillende typen lasdraad en we gaan in op het verschil in lasdraad.

gevulde lasdraad rookvorming

Gevulde lasdraad en elektroden

Een gevulde lasdraad is eigenlijk een omgekeerde elektrode. Bij een elektrode zit de poeder aan de buitenkant van het stalen draadje en bij de MIG/MAG lasdraad zit de poeder in het metalen draadje. Zo hebben we dat ook ooit eens uitgelegd in een artikel over verschillende typen elektroden. Veel van wat je leest in dit artikel geldt ook voor gevulde lasdraden, maar er zijn nog een aantal belangrijke toevoegingen.

Gasloze lasdraden

Een van de belangrijke toevoegingen is dat er ook lasdraden bestaan die onder gasbescherming worden gelast met menggassen en lasdraden te verlassen met zuiver CO2. Bovendien bestaan er ook gevulde lasdraden die verlast worden zonder enige gasbescherming.

Verschillende mogelijkheden lasdraad

Net als bij elektroden kunnen gevulde lasdraden ook over de plus of de min gelast worden met hun specifieke eigenschappen. Gewoon een gevulde lasdraad nemen is er niet bij, je moet goed nadenken over de verschillende eigenschappen en je doelen van het lassen.

De juiste lasdraad

Enige tijd geleden hebben we verschillende gevulde lasdraden en massieve lasdraden getest. Het type lasdraad dat je gebruikt kan van grote invloed zijn op de kosten voor de laswerkzaamheden. Dat beeld wordt duidelijk geschetst in het betreffende artikel.

lasdraad aluminium
verse lucht voorziening besloten ruimtes

Gasloze lasdraden en gezondheid

We zien dat de gasloze gevulde lasdraden vooral in Amerika en Japan worden gebruikt, terwijl dit in Europa maar zeer sporadisch gebeurt. Waarschijnlijk is dit het gevolg van het feit dat wij belangrijkere eisen stellen aan de gezondheid van de lasser. Binnen Europa zijn we bewuster bezig met gezondheid. Gasloze lasdraden hebben een sterke rookontwikkeling waarbij schadelijke stoffen vrijkomen die niet binnen de norm blijven. Zo zijn er ook gevulde lasdraden onder gasbescherming welke minder rookontwikkeling hebben dan klassieke massieve lasdraden.

Lasdraden testen

De ontwikkeling van lasdraden staat niet stil en van tijd tot tijd kijken welke draad het best bij u past is zeker de moeite waard. Laat u zo nodig adviseren door ons lastechnisch kenniscentrum! Want veiligheid is toch voor iedereen belangrijk?!

Meer weten over lasdraden, of welke het meest geschikt is?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

Lasdraad robotlassen

Lasdraden

Verschillende soorten en merken
Bekijk in de webshop
Automatische lashelm met verse lucht

Automatische lashelm met verse lucht

AirForce 980S TH3P
Bekijk in de webshop
mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer

MIG/MAG
Bekijk in de webshop
Anti spatspray pistolenspray

Super pistolenspray

Anti spatspray
Bekijk in de webshop