Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lastoorts isolatiering – VLOG

De isolatiering is een belangrijk onderdeel bij het onderhouden van een lastoorts. En toch wordt de isolatiering regelmatig vergeten! Zo krijgen we regelmatig lastoortsen ter reparatie aangeboden waarbij enkel de isolatiering is vergeten, echter heeft dit wel grote gevolgen voor de toorts. Kijk maar eens met ons mee!

lastoorts isolatiering

Lastoorts

De afgelopen jaren hebben we veel aandacht besteed aan de lastoorts, hoe onderhoud je hemWelke gasmondstukken zijn er? en praktijkvoorbeelden van slecht toortsonderhoud. Ondanks de hoeveelheid voorlichting die we geven over het onderhouden van een lastoorts, komen we nog steeds regelmatig problemen tegen. Het grote voordeel? Op deze manier kunnen we nog meer laten zien van de oorzaken en gevolgen aan toorts storingen.

Isolatiering in de lastoorts

De isolatiering in de lastoorts heeft als belangrijke functie om te zorgen dat de spanning op het contacttip komt te staan en niet op het gasmondstuk. Wanneer deze wordt vergeten zal de spanning via het gasmondstuk op het werkstuk komen, waardoor er kortsluiting ontstaat in het voorstuk. Dat is duidelijk gebeurt bij deze lastoorts die wij ter reparatie hebben aangeboden gekregen. In dit geval heeft dat geresulteerd in het vast smelten van het contacttip aan het gasmondstuk.

Meer weten over het onderhouden van lastoorten, of reparatie van lastoortsen?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

isolatiering of isolatieschijf

Isolatiering

Ten bedhoeve van MB401/501
Bekijk in de webshop
mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer

MIG/MAG lastoortsen
Bekijk in de webshop
MIG/MAG Lastoorts

Lastoorts MB EVO PRO

Luchtgekoeld of Watergekoeld
Bekijk in de webshop
Liners lassen

Liners

Kunststof of staal
Bekijk in de webshop