Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Pulserend MIG lassen van aluminium

Wanneer we goed willen kunnen MIG lassen van aluminium, ontkomen we er niet aan om voor een pulserend MIG lasproces te kiezen. We gaan eens bekijken wat het is en waar je op moet letten.

pulserend aluminium lassen

Aluminium MIG lassen

Aluminium MIG lassen is een onderwerp dat we al eens eerder hebben behandeld. We bekeken toen waar je allemaal op moet letten bij het MIG lassen van aluminium en wat er fout kan gaan. We gaan nu wat dieper in op het pulserend lassen van aluminium.

Pulserend MIG lassen

Wanneer we een goede aluminium MIG las willen leggen, en dan zeker als het gaat om de dunnere materialen, dan moet je bijna altijd wel kiezen voor het pulserende lasproces.

Hoe werkt het pulserend MIG lassen?

Op het moment van druppelovergang van de draad naar het materiaal wordt het vermogen verhoogd waardoor de druppel zich sneller afsplitst van de draad. Dit proces moet goed afgesteld worden. Moderne machines hebben hiervoor speciale voorgeprogrammeerde programma’s in de machine.

Instellingen verschillende lasdraden

Een draad met magnesium toevoeging reageert anders dan een draad met silicium toevoeging. Gelukkig hebben we machines waarbij we met het draaien aan een knop de hele afstelling naar een hoger niveau kunnen brengen. Dit noemen we synergetisch gestuurde machines. Door aan een knop te draaien worden alle parameters automatisch aangepast aan de juiste instelling. Dit scheelt veel insteltijd dus is echt bedieningsgemak.

pulserend mig lassen

Aluminium instelmogelijkheden

Natuurlijk is er tussen de machines natuurlijk ook nog een verschil in instelmogelijkheden. Zo heb je machines waarbij je de start en de krater (dit is het begin van de las en het einde van de las) volledig kunt programmeren.

Geavanceerde PulseMIG lasmachines

Daarnaast zijn er pulse machines die op de pulse nog een extra pulse zetten waardoor je aluminium MIG lassen er uit kunt laten zien als TIG laswerk. We praten dan over geavanceerde PulseMIG lasmachines. Tijdens een themamiddag Pulsemig lassen bij ons in Nijmegen hebben we een hoeklas van 1.0 mm aluminium gelast met een 1.2 mm lasdraad. Dit is alleen mogelijk als alle parameters goed op elkaar zijn afgesteld.

Lastoorts bij het Pulse lassen

De Lasmachine is niet het enige wat belangrijk is, maar ook de lastoorts is een essentieel onderdeel. De zachte draad kan niet onbeperkt voort geduwd worden. Daarom gebruiken we bij het Pulse aluminium lassen vaak een lastoorts met een motor erin. Dit noemen we het Push Pull lassen. De motoren moeten goed op elkaar afgestemd worden om storingsvrij te kunnen lassen. In de aluminium jachtenbouw en trailerbouw komen we deze applicatie veelvuldig tegen. Zo zie je dat het aluminium lassen een proces is met veel P.P.P. Laat u zo nodig zo goed en volledig mogelijk informeren over dit onderwerp.

Meer informatie nodig over het pulse lassen of de juiste lasapparatuur?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

MIG/MAG Schweissgeräte

Lasapparatuur

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop
mig/mag slijtonderdelen koffer

Slijtonderdelen koffer

MIG/MAG
Bekijk in de webshop
Liners lassen

Verschillende liners

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop
Lasdraad robotlassen

MIG/MAG Lasdraad

Verschillende varianten
Bekijk in de webshop