Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Word en blijf een goede MIG/MAG-lasser

Opleiden van MIG/MAG lassers, waar beginnen we en hoe krijgen we elkaar op het hoogste niveau. De vraag is ook: “Hebben we het hoge niveau wel nodig? Of kunnen we elkaar aanvullen zodat we als team sterk zijn?”. Bij lasopleidingen is het nog meer dan bij andere opleidingen maatwerk tot in detail. Daar waar we vroeger een lasdiploma hadden gehaald en we ons als lasser konden aanbieden is een diploma alleen nu niet meer toereikend. Door de grote diversiteit van materialen, processen en toepassingsgebieden wordt de vraag naar specialisten steeds groter. Lassen is een handvaardigheidsvak met de discipline en motivatie van een topsporter en de nauwkeurigheid van een hartchirurg.

lasopleiding mig/mag lassen

Wat moet je allemaal weten als MIG/MAG lasser?

Alles is te leren maar je moet het wel willen. Proceskennis, materiaalkennis, mechanische kennis en elektronica kennis. Normen kennen en kunnen vertalen naar de collega’s, leveranciers en klanten. Tekeningen kunnen lezen en weten hoe je veilig moet werken. Je werkt immers met vuur en meestal met mensen samen. Brandwonden en lasogen zijn bekende letsels, welke we graag willen voorkomen. Een lasser zit achter een lashelm zeer geconcentreerd zijn werkzaamheden te verrichten maar hij zal altijd oog moeten hebben voor zijn omgeving en medemens.

Specialisaties voor een MIG/MAG lasser

MIG/MAG lassers hebben de mogelijkheid zich te specialiseren in plaat of pijp constructie. In Staal, RVS of Aluminium. Om een voorbeeld te geven: Het MIG MAG lassen van staal S 235/355 is een hele andere materie dan het lassen van Staal 690 of hoger. Daarom is kennis delen voor iedereen in de laswereld belangrijk.

Hoe zie je jouw toekomst als MIG/MAG lasser?

Wat wil je en hoe ga je het bereiken? Door aan te geven wat je kunt en wat je wilt en te durven vragen wat je mogelijkheden zijn, kom je verder. Ook dit is een vorm van kennis delen. Met jouw ervaring kun je anderen helpen zoals wij met onze ervaring jou proberen te helpen. Deel deze blogs en laat je collega’s ze ook lezen, wellicht kunnen zij jou en ons ook verder helpen. Kennis is macht, kennis delen maakt je alleen maar sterker.

MIG/MAG lassen aandachtspunten

Meer weten over opleidingen en specialisaties?

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

handboek voor de lasser

Handboek voor de Lasser

Gedrukt boekwerk
Bekijk in de webshop
MIG/MAG LASTOORTSEN

Abicor Binzel MIG/MAG lastoorts

MB EVO PRO - Luchtgekoeld of Watergekoeld
Bekijk in de webshop
Lasdraad 12.51

ESAB OK Autrod 12.51

Verkoperd staal lasdraad
Bekijk in de webshop
ESAB Warrior multiproces lasapparaat

ESAB Warrior

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop