Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

OP-lassen in de praktijk

OP-lasnaden komen we vaker tegen dan we door hebben. Laten we er eens even bij stilstaan hoe vaak we dit eigenlijk tegenkomen, op de weg, in het water, in landschappen, etc.

OP-lassen op de weg

Wanneer we rijden door het land, dan halen we regelmatig een vrachtwagen of tankwagen in, hier wordt zeker weten gelast met het OP lasproces.

OP-lassen in landschappen

Maar ook in idyllische landschappen waar de wind rustig speelt met de reusachtige wieken van windmolens. Wanneer OP lasnaden zouden verdwijnen, zouden we ook geen windmolens meer zien in deze mooie plaatjes.

OP-lassen in het water

Ook als we langs een rivier rijden, of een stukje zouden varen over de Noordzee, dan komen we regelmatig OP-lasnaden tegen. Aan ieder schip zit wel een OP-lasnaad. Maar ook op het water komen we immens grote windmolens tegen. Of wat dacht je van de booreilanden?

OP installatie

Op bijgevoegde foto’s laten we zien hoe een OP installatie er uit ziet en waar het wordt toegepast. Zoals gezegd vaak voor het onder de hand lassen bij de grotere installaties.

De schoonheid van OP-lassen

OP lassen is een mooi en schoon lasproces van hoge kwaliteit wat meer wordt toegepast dan menige weet. Kijk om je heen en geniet van de schoonheid van een OP lasnaad. 

Kun jij het zien of een naad gelast is met MIG MAG, elektrode of OP-lassen?

Kijk eens om je heen en beoordeel de lassen. Als je vraagt hoe is dit gelast? Zal je er versteld staan, hoe vaak je een las tegenkomt die door middel van OP lassen is gemaakt. Dit jaar sluiten we dan ook af met een mooi lasproces waarbij we hopen dat de ogen voor mooie las open gaan en gewaardeerd worden.

Want waar zouden we zijn als alle lassen zouden verdwijnen?

Rest ons nog u een fijne jaarwisseling toe te wensen en hopen dat u een leerzaam las jaar hebt mogen ervaren met de Lascro schrijft. Voor het volgende jaar gaan we zeker proberen u nog meer te laten genieten van de dynamiek van het lasproces.