Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lastechniek bij Ferross staalbouw

Afgelopen dinsdag had ik een leuk gesprek met Wesley van Ophuizen van Ferross Staalbouw; In enkele decennia is het bedrijf Ferross Staalbouw van een lokale smederij uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf binnen de metaalsector. Deze ruime ervaring maakt Ferross Staalbouw tot uw vakkundige partner voor de realisatie van alle werken in de staalbouw.

Lastechniek bij Ferros staalbouw

Wesley vertelt mij met veel trots hoe hij de laatste jaren actief is met een verbeterslag binnen Ferross staalbouw. Naast het bewust maken bij medewerkers en deze naar een hoger niveau te brengen geeft Wesley aan dat hij de ondersteuning en bijdrage nodig heeft van zijn leveranciers.

“Wat verwacht je dan van je leveranciers?”

  • Duidelijke bijdrage leveren in de bedrijfsprocessen.
  • Advies over nieuwe ontwikkelingen in de markt.
  • Totaal leverancier en het ontzorgen van de klant.
  • Korte lijnen en een snelle reactie op vragen.
  • Service gericht werken.

In de afgelopen jaren hebben wij Ferross Staalbouw kunnen ondersteunen met het doorvoeren van onderstaande activiteiten.

2013 – Lasproeven lasdraad

In 2013 begon onze samenwerking toen we samen lasproeven met blanke draad bij het MAG lassen gingen uitvoeren. Deze draad bracht al snel een behoorlijke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering. In 2014 werd dit nogmaals onder de loep genomen voor een specifiek project, de afweging was om met gevulde draad te gaan lassen, hoge neersmelting was het doel. Na uitvoerig testen tijdens het project, is de keuze alsnog gevallen op massieve draad

2015 – Vervangen lasapparaten.

In december 2015 zijn de eerste 4 machines vervangen, een passende keuze is de Esab Warrior geworden. Inmiddels hebben we in totaal 14 lasapparaten vervangen.

2016 – Onderhoud lasapparaten en industriële gassen

Om alles optimaal in te kunnen zetten is in 2016 een service-onderhoud overeenkomst afgesloten, tevens om kwaliteit te bewaken. Er is gestart met Keuren – Kalibreren en Valideren van lasapparatuur.

Bij een goede begeleiding in de processen behoort een totaalleverancier, daarom is er ook voor gekozen om de afname van de industriële gassen te laten lopen via Cryogas/Messer.

Lassen bij Ferros Staalbouw

2017 – Slangenpakketten

In het jaar 2017 zijn er testen uitgevoerd met de Binzel slangenpakketten, de eerder gebruikte toortsen gaven veel storing dus extra kosten. Na een korte test bleek al snel dat de gekozen Binzel lastoorts niet veel duurder was en veel minder storingen gaf. Een groot gedeelte is inmiddels omgezet naar Binzel en sindsdien hebben ze nagenoeg geen reparaties meer, gaf Wesley met trots aan.

2018 – Gasleidingnet

Vanwege een aanpassing in de productie zijn er drie nieuwe lasplekken gecreëerd en heeft Lastraga het leidingnet industriële gassen aangepast en gekeurd.

2019 – en verder!

Inmiddels een mooie geschiedenis maar ik vraag Wesley nogmaals “vind je de eerder genoemde punten voor een leverancier terug bij Lastraga/Cryogas?” Wesley wil graag op deze weg verder gaan en samenwerken aan een goede toekomst.

Wesley bedankt voor je eerlijke en positieve gesprek en laat onze samenwerking een Win-Win situatie blijven voor beide partijen.  Samen sterk.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?!

Neem contact met ons op!

Relevante producten

Warrior lasapparaat

ESAB Warrior

Multiproces lasapparaat
Bekijk in de webshop
MIG/MAG LASTOORTSEN

Abicor Binzel MIG/MAG lastoorts

MB EVO PRO - Luchtgekoeld of Watergekoeld
Bekijk in de webshop
gasslangen

Gasslangen

Per meter - Alle varianten
Bekijk in de webshop
Lasdraad 12.51

ESAB OK Autrod 12.51

Verkoperd staal lasdraad
Bekijk in de webshop