Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Lasapparaat doet het niet – Checklist troubleshooting

Het lasapparaat doet het niet, of hij doet niet wat hij moet doen! Wat nu? We hebben al meerdere artikelen geschreven om je op weg te helpen, namelijk over het onderhoud van lastoortsen en het goed voorbereid lassen. Maar als dit nou niet voldoende werkt, kun je de volgende checklist afwerken. Met deze checklist proberen we het probleem te lokaliseren en een echte oplossing aan te dragen voor de las problemen. Volg het onderstaande schema en voor meer informatie, scroll naar beneden voor uitleg en een duidelijke beschrijving. Doet hij het daarna nog steeds niet, dan kunnen we je natuurlijk altijd helpen! Maar natuurlijk kunnen we je ook helpen tijdens het troubleshooten.

checklist lasappraat storingen

Het lasapparaat last niet

Wanneer het lasapparaat echt niets doet, dan kun je deze checklist opvolgen. Stap voor stap gaan we kijken of we het probleem kunnen lokaliseren en natuurlijk oplossen!

Stap 1 – Zekeringen en stopcontact

Controleer altijd even de zekeringen en probeer een ander stopcontact.

Stap 2 – Veranderingen in de instellingen van het lasapparaat?

Wanneer het lasapparaat nog steeds niets doet, ga dan eens na of er iets is veranderd sinds de laatste keer dat je met het lasapparaat hebt gelast. Als dit zo is, herstel dan deze aanpassingen. Last hij nu weer goed? Dan is het probleem opgelost, ga anders verder naar stap 3.

Stap 3 – waterpomp en draadaanvoermotoren

Als hij na stap 2 (nog) niet werkt, dan ligt de oorzaak ergens anders. Controleer daarom eens of de waterpomp of draadaanvoermotoren het wel doen. Is dit het geval, dan is de stroom cyclus onderbroken. Contoleer dan de lastoorts en de aardkabel. Vervang zo nodig de lastoorts en/of aardkabel. En controleer of de massa wel goed contact maakt.
Wanneer de waterpomp of de draadaanvoermotoren het niet doen, ga dan naar stap 4 en neem contact op met onze servicedienst.

Stap 4 – Het lasapparaat doet nog steeds niets

Dan is het een lastiger probleem en is het zeer waarschijnlijk niet zelf op te lossen. Neem dan contact op met een lasspecialist. Natuurlijk kunnen wij je bij het probleem helpen!

Het lasapparaat last wel, maar niet goed

Het kan natuurlijk ook zijn dat het lasapparaat wel last, maar dat hij niet goed last. Lasfouten, last niet lekker, of andere problemen. Ook hiervoor hebben we een mooie checklist opgesteld. Wanneer je de stappen één voor één doorloopt, kunnen we kijken of we het probleem kunnen vinden en oplossen.

Stap 1 – Controleer de gastoevoer

Last het lasapparaat wel maar niet goed, dan kan dit een gas probleem zijn. Controleer in dat geval de hoeveelheid gas aan het gasmondstuk.

Stap 2 – Controleer de draadaanvoer

Is de gas hoeveelheid goed, ga dan de draadaanvoer na, staan de draadaanvoerwielen niet te strak? De draad moet met de hand tegen te houden zijn en in je hand een krul kunnen draaien zoveel weerstand moet hij geven.

Stap 3 – Instellingen lasapparatuur

Werkt de draadaanvoer goed dan kan het nog aan de instelling van het lasapparaat liggen. Kies een juiste de manuele instelling op het lasapparaat en kies een passende spanning. Begin met een overschot aan draad en draai deze langzaam terug totdat de juiste boogtype is bereikt.

Stap 4 – last het apparaat nog steeds niet, of niet goed

Als het lasapparaat nu nog steeds niet goed last neem dan contact op met onze servicedienst. Wij helpen u graag verder zodat u storingsvrij kunt lassen.

Stap 4 – Wanneer de storingen aan het lasapparaat niet zijn verholpen.

Neem dan contact met ons op!

Relevante producten

MIG/MAG LASTOORTSEN

Binzel Lastoorts

MIG/MAG lassen
Bekijk in de webshop
Aarkabelset

Aardkabelset

Verschillende varianten
Bekijk in de webshop
koelvloeistof lasapparaten

Koelvloeistof

ESAB - Coolant long life
Bekijk in de webshop
reinigingsviltjes en klemmen

Reinigingsviltjes en klemmen

Abicor Binzel
Bekijk in de webshop