Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Kunst versus plasmasnijden

Plasma snijden kom je niet alleen tegen binnen constructiebedrijven of werkplaatsen. Ook in de kunst wereld wordt er gebruik gemaakt van technieken als plasma snijden. We bespreken het voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de kunstenaar Klaas Gubbels en Smederij Sven.

plasma en kunst

Klaas Gubbels is een kunstenaar die vooral bekend staat om zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Hij werkt met allerlei materiaal als fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en zo ook het materiaal waar wij allemaal mee bekend zijn: metaal. Daarnaast maakt hij gebruik van verschillende technieken zoals onder andere plasma snijden. En daar komt Smederij Sven om de hoek kijken, regelmatig werken ze samen, zo ook voor bovenstaand kunstwerk dat te vinden is in de tuinen van paleis Soestdijk.

Wat was er het eerder, de kunst of de kennis? Het samen brengen van kennis en ideeën is een kunst. Voor het maken van dit soort opdrachten is het plasmasnijden een mooie techniek. Als bij de kunstenaar het idee wordt geboren moet het ook technisch uitvoerbaar zijn. De uitvoerende partij moet op zoek naar mogelijkheden om het idee zo dicht mogelijk bij het idee te produceren Door kennis te delen en naar de mogelijkheden te kijken komen technieken als plasma snijden als duidelijke favoriet naar voren. Een geslaagd project voor alle partijen waarbij het idee van de kunstenaar werkelijkheid is geworden. Werkelijke vraag is wat is de kunst? Het idee, de uitvoering of de samenwerking. Wij denken dat zonder de samenwerking de kunst niet naar het hoogste niveau geheven kan worden wat de werkelijke kunst tekort doet.