Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Overname Thermal Dynamics (Victor ) door ESAB

Thermal Dynamics een merk van Victor dat groot is in plasma snijsystemen, de uitvinder van de moderne plasma elektrode, een merk dat zich zeker heeft bewezen op het gebied van de plasma technologie.

Overname 

Een grote kans voor ESAB was het, toen ze de mogelijkheid kregen om Victor over te kunnen nemen. Door deze overname kreeg ESAB er een aantal belangrijke merken bij die groot zijn in de las en snijtechniek, zoals de merken Tweco, Stoody en Thermal Dynamics. Over dit laatste merk willen we het graag hebben. Thermal Dynamics heeft namelijk zijn voetsporen wel achtergelaten in de plasma techniek, onder andere vanwege de moderne plasma elektrode die ze hebben uitgevonden. Door dat dit merk zich aan het portfolio van ESAB heeft gevoegd, maakt dit ESAB ook vele malen sterker op het gebied van de plasma snij techniek. Door de overname van Victor voegen zich in totaal ruim 110 jaar aan kennis zich samen. Genoeg kennis om beide merken nog groter te maken op dit vlak.

Thermal Dynamics

Momenteel biedt het assortiment van Thermal Dynamics verschillende soorten manuele plasmasnijdsystemen, voor deze systemen bieden ze 1 kwalitatief goede toorts aan met een hoge prestatie en eveneens geavanceerde en duurzame slijtonderdelen en meer plasma accessoires. Deze zullen dan ook spoedig in ons assortiment worden opgenomen. Daarnaast hebben ze een ruim assortiment aan geautomatiseerde systemen met bediening en software. Deze systemen beloven lage kosten per snede op het gebied van staal, aluminium en RVS, dit komt door de hoge intelligentie van de systemen. Dat is wel zo prettig!