Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0) 24 645 00 66

Wanneer vervang je slijtonderdelen?

Wanneer vervang je slijtonderdelen?

Het is een veel besproken onderwerp, slijtonderdelen in de lastechniek. Er is ook zo veel keus in slijtonderdelen, zo zijn er originele slijtonderdelen, maar ook imitatie onderdelen. Ook in de prijzen en in de kwaliteit zitten grote verschillen.

Slijtonderdelen met een lange stand tijd

Slijtonderdelen die een lange stand tijd hebben, hebben natuurlijk grote voordelen. Zo heb je dan minder wisselingen en dus minder stoptijden en productieverlies. Je loopt echter wel het risico om met deze onderdelen te lang te wachten met het wisselen en dat kan dan weer ten koste gaan van de kwaliteit. Daarom willen wij eens gaan bekijken wat nu precies de juiste tijd is om de slijtonderdelen te vervangen.

“Zoals Johan Cruijff ooit zei: Als je niet op tijd bent, ben je of te vroeg of te laat.”

Tijd als factor om slijtonderdelen te vervangen

Tijd is een factor en een onderdeel van verschillenden factoren welke samen bepalen wanneer het wissel moment van slijtonderdelen zouden moeten zijn. Het feit dat we hierover nadenken is al de eerste juiste stap. Door erover na te denken wordt je jezelf er van bewust waardoor we er ook juist mee om zullen gaan. Hoe meer kennis we hebben hoe meer profijt we hiervan hebben.

Deel je kennis over slijtage en slijtonderdelen

Houdt elkaar bewust, vraag elkaar wat de ander van de slijtage vindt. Door het delen van kennis kun je veel leren en tot nieuwe inzichten komen. Ook wij leren nog altijd veel van de kennis van anderen. De mening en kennis van een ander werkt vaan verhelderend. Bij bedrijven waar we dergelijke trajecten eens hebben begeleid zien we dat de kosten voor slijtonderdelen aanzienlijk zijn gedaald.

Slijtonderdelen, hoe ga je er mee om?

Wanneer je onderdelen moet vervangen hangt niet af van om welke onderdelen het gaat, maar waar je ze voor gebruikt. De slijtonderdelen op de juiste plaats gebruiken en op de juiste manier is al een begin. Hierdoor kun je optimaal gebruikmaken van de levensduur. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel en slijtonderdelen zijn schakels die zwakker worden. Daarom is het noodzakelijk dat je weet wanneer ze vervangen moeten worden om de ketting nog enige kracht te laten behouden.

Slijtonderdelen wanneer vervangen we ze?

Het blijft lastig om aan te geven wanneer de slijtonderdelen vervangen dienen te worden. Vraag jezelf in ieder geval altijd af wanneer deze vervangen moeten worden, zodoende ben je jezelf er van bewust. Vraag een ander gerust om het bewuste slijtonderdeel eens te beoordelen. En gebruik slijtonderdelen waar ze voor bedoeld zijn. Mocht u graag gebruik willen maken van onze kennis op het gebied van slijtonderdelen? Stel dan gerust uw vraag hieronder.